L’Ajuntament de Barcelona demana a la Generalitat de Catalunya més competències i poder sancionar a l’hora d’aplicar la nova Llei Catalana d’Igualtat de tracte i no discriminació : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona demana a la Generalitat de Catalunya més competències i poder sancionar a l’hora d’aplicar la nova Llei Catalana d’Igualtat de tracte i no discriminació

14/02/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Carta Municipal empara la potestat sancionadora per delictes d’odi de l’Ajuntament de Barcelona

Per primera vegada les entitats participen de l’Informe anual que valora les actuacions municipals en polítiques LGTBI

 

La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha presentat avui l’Informe 2016 sobre les actuacions de l’Ajuntament de Barcelona i entitats del Consell Municipal LGTBI de Barcelona en relació al desenvolupament de la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Durant l’any passat es van dur a terme més de 80 actuacions entre les quals se’ns destaca el Pla per la diversitat sexual i diferents accions per impulsar la recerca i el coneixement en matèria LGTBI. A més, s’ha augmentat la línia de subvenció fins a 140.000 euros per entitats que treballen per la defensa dels drets LGTBI i que amb convenis atorgats augmenten fins a 200.000 euros. També s’ha incidit en la guia de clàusules socials per contractacions incorporant-ne una específica per la no discriminació per motius LGTBI; s’ha adaptat la OND (Oficina per la No Discriminació) a la nova llei, per tal d’atendre a un major nombre de ciutadania, i s’ha fet un mapa de les entitats de la ciutat que treballen i defensen els drets sexuals i reproductius a la ciutat. En aquesta línia, a la darrera convocatòria de subvencions de salut s’ha obert una específica d’ajuts per al col·lectiu LGTBI i s’han dut a terme campanyes específiques per evitar estigmatitzar persones amb ViH i deixar de considerar patologies la intersexualitat o la transsexualitat.

“Hem incorporat la mirada LGTBI a les polítiques municipals, fent-les més transversals i incorporant el nostre compromís en la defensa dels drets del col·lectiu. I ho hem fet de la mà del teixit social de la ciutat”, reivindica Laura Pérez.

Per aquest motiu la regidora ha presentat l’informe acompanyada de les entitats del Consell Municipal LGTBI que, per primera vegada, han participat en l’elaboració de l’informe aportant informació del que han fet pel desplegament de la llei a la ciutat.

Aquesta voluntat participativa ha fet, també, que a través del PAM s’hagin programat sessions de treball específiques sobre la reproducció assistida per a col·lectius de diversitat sexual; la discriminació laboral en l’àmbit LGTBI i l’educació i LGTBIfòbia en espais públics.

 

Barcelona vol més competències en política LGTBI

La setmana passada el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat tramitar el projecte de llei per la igualtat de tractament i no-discriminació. En aquest context, en que la nova llei està sent discutida i les diferents forces polítiques estan fent-ne esmenes, l’Ajuntament de Barcelona demana més competències en matèria LGTBI i que se li reconegui la potestat sancionadora per incoar, tramitar i sancionar les infraccions previstes en aquesta llei.

D’aquesta manera, i posant en valor la capacitat de gestió del Consistori, dels seus cossos tècnics i policials, així com les competències de la Carta Municipal, l’Ajuntament de Barcelona vol poder incoar el procediment administratiu de qualsevol supòsit de discriminació que preveu la llei i, si s’escau, poder-lo sancionar.





Paraules clau

lgtbi/