Representants de l’Ajuntament visiten París i Berlín per conèixer els seus models de control dels preus del lloguer : Servei de Premsa

Representants de l’Ajuntament visiten París i Berlín per conèixer els seus models de control dels preus del lloguer

13/03/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els acompanyen membres de l’Observatori de l’Habitatge de Barcelona, i també representants de l’Àrea Metropolitana, i l’objectiu és aprofundir en els criteris necessaris per dissenyar la metodologia de l’índex barceloní i metropolità

 

Representants tècnics de la regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona visiten des d’avui i fins dimecres la ciutat de París per conèixer en profunditat les seves polítiques públiques d’habitatge i en concret el seu índex de preus i el seu model de control del mercat  del lloguer de pisos. Aquest viatge el fan acompanyats de membres de l’Observatori de l’Habitatge de Barcelona així com responsables de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i es fa perquè serveixi d’ajuda en l’elaboració d’un índex de preus de referència del lloguer en l’àmbit dels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En concret, l’equip barceloní té previst reunir-se entre avui i dimecres amb els responsables de les polítiques d’habitatge de la capital francesa, i també amb els experts en la matèria que han liderat l’elaboració d’un índex de preus a París i a la seva àrea metropolitana i han creat a partir d’aquest índex un sistema de control d’aquests preus. També es reuniran amb els representants del sector dels propietaris de pisos així com amb els representants dels sindicats dels llogaters. Així doncs, a banda de les trobades més institucionals amb representants de les administracions franceses, també mantindran trobades amb advocats de l’associació Brandi Partners International, entitat experta en dret públic i en la implantació del control de rendes; amb representants de l’Observatoire des loyers agglomération parisienne; amb representants de la Fundació Paris Habitat, entitat promotora i gestora d’habitatge social en lloguer;  i amb la Fondation Abbé Pierre, entitat del tercer sector especialitzada en la promoció d’habitatge per a la població més desafavorida. Es farà també un treball de camp amb visita a diversos exemples d’habitatge cooperatiu a la ciutat. La idea també és recollir les seves experiències en polítiques anti-gentrificació, en l’impuls de nous règims de tinència i en el finançament de polítiques socials relacionades amb l’habitatge.

En el marc d’aquest treball tècnic, a final d’aquest mes, una altra comissió tècnica municipal visitarà la ciutat de Berlin, capital europea que també disposa d’un índex de preus del lloguer i d’un sistema de control dels increments de preu. Així doncs, tant l’Ajuntament de Barcelona com les institucions que participen en l’Observatori de l’Habitatge, analitzaran així els models parisenc i berlinès per tal d’acotar i enriquir el coneixement de criteris necessaris que serviran d’ajuda al disseny de la metodologia que cal aplicar a Barcelona i als municipis de l’àrea metropolitana per poder crear l’índex de preus.





Paraules clau

habitatge/ lloguer/ Observatori de l’Habitatge de Barcelona/