El districte de Sants-Montjuïc renova i pacifica el carrer del Tinent Flomesta : Servei de Premsa

El districte de Sants-Montjuïc renova i pacifica el carrer del Tinent Flomesta

13/04/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament reurbanitzarà el tram d’aquesta via entre els carrers de Sants i d’Antoni Capmany per pacificar-lo i millorar l’accessibilitat dels vianants

Està previst que l’obra comenci a l’estiu i tingui una durada de 8 mesos, i s’efectuaran millores en les condicions d’accessibilitat, enllumenat, arbrat i mobiliari urbà, entre altres

Aquesta actuació s’emmarca en les obres que completaran la reurbanització dels carrers de l’entorn del mercat de Sants, que tenen totes la voluntat de donar prioritat al vianant i potenciar el caràcter comercial de la zona

 

L’Ajuntament de Barcelona reurbanitzarà el carrer del Tinent Flomesta en el tram comprès entre els carrers de Sants i d’Antoni Capmany, al districte de Sants-Montjuïc. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment l’actuació en aquest vial, que permetrà pacificar-lo i millorar la qualitat de l’espai públic.

 

Per aconseguir-ho, es configurarà la secció en plataforma única, que permetrà dotar el carrer de prioritat invertida, amb preferència dels vianants davant dels vehicles, per tal de millorar l’accessibilitat dels vianants. Les voreres seran asimètriques, d’1,7 i 2,60 metres d’amplada, i la calçada serà de 3,50 metres, un sol carril de circulació i sense franges d’estacionament.

A més, es faran els treballs de nova pavimentació, plantació d’arbrat d’alineació a la vorera est –pereres o pyrus calleriana–, col·locació de mobiliari urbà (papereres) i soterrament de serveis. També es renovarà l’enllumenat, amb noves columnes de llum de 5,8 metres d’alçada a la vorera oest.

Es preveu que les obres comencin a l’estiu i tinguin una durada de 8 mesos. La urbanització compta amb un pressupost de 1.246.839,18€ euros (IVA inclòs), i comprèn un àmbit d’uns 3.000 metres quadrats.

Aquesta actuació s’emmarca en les obres de reurbanització dels carrers de l’entorn del mercat de Sants, que tenen totes la voluntat de donar prioritat al vianant i potenciar el caràcter comercial de la zona. Juntament amb el carrer de Tinent Flomesta, s’està treballant en els de Sant Frederic, Casteràs i Càceres (fins a Sant Medir); Jocs Florals (entre Antoni de Capmany i Sants) i Riera d’Escuder (entre Daoíz i Velarde i Sants).





Paraules clau

d’Antoni Capmany/ sants/ Sants-Montjuic/