La seu del districte de Gràcia guarnirà la seva façana per celebrar els 200 anys de la Festa Major de Gràcia : Servei de Premsa

La seu del districte de Gràcia guarnirà la seva façana per celebrar els 200 anys de la Festa Major de Gràcia

26/04/2017

 

El districte de Gràcia recuperarà l’antiga tradició de l’ajuntament de la Vila de guarnir la seva façana enguany, durant la Festa Major de Gràcia, per commemorar el bicentenari d’aquest esdeveniment. Així ho ha anunciat avui el regidor del districte, Eloi Badia, durant l’acte de presentació de tota la programació d’activitats i actes que està previst dur a terme durant aquests propers mesos, i que ha organitzat la Fundació Festa Major de Gràcia, amb el suport del districte.

El guarnit s’inaugurarà durant el Pregó de la Festa Major, el 14 d’agost, i estarà fins a l’octubre de 2017, moment en què el districte aprofitarà per repintar la façana de la seu del districte per tornar-lo al seu estat original. El guarnit no tindrà elements efímers, i estarà composat només  per una pintura a la façana.

El districte ha proposat a dues entitats artístiques i dos artistes que facin una proposta de guarniment, que s’haurà d’executar entre l’1 d’agost i el 13 d’agost. Per a la temàtica, se’ls ha demanat que aquesta se centri en els valors de la Festa Major, com l’estima al guarnit que la caracteritza; la cohesió social; la transversalitat (gent de diversos orígens, països, poders adquisitius i edats treballant per un mateix objectiu); la tradició; la creativitat; la participació, la cultura i el foment del reciclatge.

 

Bicentenari festiu

La Fundació Festa Major de Gràcia ha presentat avui tota la programació de la celebració dels 200 anys d’existència de l’esdeveniment, que s’inicia aquest mes de maig i durarà un any. Es tracta de tot un ventall d’activitats obertes, plurals i participatives.

 

 

Un dels elements centrals de la celebració serà la recuperació del tradicional envelat de Festa major, que s’instal·larà als Jardinets de Gràcia, la “porta” d’entrada al barri. A més de reivindicar una arquitectura efímera en perill d’extinció, feta de manera artesanal respectant les tradicions i reivindicant la història, l’envelat també serà el contenidor de les activitats musicals, teatrals, expositives i escolars del Bicentenari.

L’envelat serà inaugurat el proper dia 2 de mai i durant tot l’any l’envelat acollirà un seguit d’accions culturals i lúdiques que completaran les activitats pròpies de la Festa Major de Gràcia del mes d’agost.

Per a més informació, podeu accedir al Dossier de Premsa del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia aquíCompartiu aquest contingut