Amadeu Recasens participa a la taula rodona Turisme i Seguretat Urbana, en el marc de l’Assemblea General de l’EFUS : Servei de Premsa

Amadeu Recasens participa a la taula rodona Turisme i Seguretat Urbana, en el marc de l’Assemblea General de l’EFUS

19/05/2017

El comissionat de Seguretat de Barcelona, Amadeu Recasens, ha participat avui a la taula rodona sobre Turisme i Seguretat Urbana organitzada en el marc de l’Assemblea General del Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana, que s’ha portat a terme a la ciutat Italiana de Rimini.

 

 

Moderada per Gian Guido Nobili, coordinador del Fòrum Italià de Seguretat Urbana, la taula ha comptat amb responsables dels ajuntaments de Genova, Rimini i Bellaria Igea Marina.

En la taula rodona s’han tractat diversos aspectes vinculats a la governança de la seguretat i la convivència en ciutats amb una forta afluència turística.

Recasens ha destacat els aspectes positius del turisme com a potent motor econòmic. Al mateix temps, ha explicat l’impacte que els models desequilibrats i no sostenibles de turisme poden tenir en la generació de conflictes de convivència i d’ús de l’espai públic.

El comissionat ha alertat sobre el risc de donar respostes únicament centrades en la seguretat a conflictes que tenen arrels diverses, i a insistit en la necessitat de diferenciar aquells problemes pròpiament de seguretat d’aquells que tenen a veure amb la convivència, i en la complexitat de congeniar usos diversos de la ciutat.

Ha ressaltat que Barcelona és una ciutat segura, tal i com apunta la última Enquesta de Victimització, que situen l’índex de victimització dels barcelonins en el 23,3%, el que suposa una disminució de 0,4 punts respecte l’any anterior. Aquesta enquesta també assenyala que els barcelonins aproven el nivell de seguretat tant a la ciutat com al barri, amb notes relativament altes del 6,2 i del 6,3 respectivament. Per la seva banda, els turistes valoren la seguretat a Barcelona amb un 8,2.

Tot i aquestes dades, Recasens ha remarcat que cal continuar prestant atenció als problemes de convivència derivats de les xifres record de turisme que viu la ciutat en els darrers anys.

Durant el debat, el comissionat de Seguretat ha destacat el paper de les autoritats locals per donar resposta a algunes d’aquestes problemàtiques, des de les polítiques públiques de seguretat orientades a la prevenció fis a les necessàries reformes organitzatives oportunes dels cossos de policia, destinades a donar resposta als nous reptes (territori i proximitat) i que garanteixin la convivència entre turistes i residents.

 Compartiu aquest contingut