Barcelona mostra el seu compromís “irrenunciable” amb el turisme sostenible : Servei de Premsa

Barcelona mostra el seu compromís “irrenunciable” amb el turisme sostenible

19/05/2017

El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha clos avui la Conferència Internacional “Turisme Sostenible en el marc de la Nova Agenda Urbana”, amb la lectura de la “Declaració de Barcelona”, que recull els compromisos i línies estratègiques acordades pels participants i aplicables a totes les ciutats compromeses amb el turisme sostenible

 Colom ha considerat que “la sostenibilitat ja no és una opció, sinó una aposta irrenunciable” per a les ciutats amb turisme, i ha marcat com a reptes “integrar el turisme social, econòmica i culturalment, i asumir la responsabilitat de reduir-ne els impactes ambientals”

 La conferència ha aplegat a Barcelona durant dos diez experts en turisme sostenible, clima, innovació i convivència

 

Barcelona ha acollit la Conferència Internacional “Turisme Sostenible en el marc de la Nova Agenda Urbana”, que ha comptat amb la participació d’experts en turisme sostenible, clima, innovació i convivència, entre d’altres, així com representants de governs locals i agents i operadors del sector, que han debatut sobre les estratègies i mesures a assolir per a un turisme sostenible.

En la cloenda de la jornada, a càrrec del regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom,  ha presentat la “Declaració de Barcelona”, que recull els principals compromisos i línies estratègiques acordades pels participants i a les quals es poden adherir-se totes les ciutats compromeses amb el turisme sostenible. Colom ha destacat en el seu discurs la importància de treballar a favor “d’un canvi de paradigma del turisme urbà cap a l’adopció de nous compromisos, i de fer-ho a través d’una governança que asseguri la participació de totes les parts interessades i per tant també incorpori a la ciutadania”. Per al regidor, “la sostenibilitat ja no és una opció, sinó una posta irrenunciable”. “Les administracions locals hi tenim un paper crucial en el lideratge de la planificació turística”, ha seguit el regidor, “i hem de vetllar per assumir la responsabilitat de reduir els impactes ambientals del turisme però també el repte de la seva integració social, econòmica i cultural”.

Agustí Colom ha remarcat també la importància de caminar cap a “estratègies que responguin a models de negoci i gestió basats en la creativitat i el talent, per generar nous serveis urbans i productes turístics sostenibles, en el sentit més ampli de la paraula sostenibilitat”. I ha finalitzat amb el compromís de “promoure un turisme de tothom i per a tothom, amb un paper protagonista de l’accessibilitat, com a facilitador de diàleg i reforçant-ne els vincles positius amb les economies locals”.

Podeu consultar la declaració completa en aquest enllaç.

La conferència ha estat organitzada per l’Ajuntament de Barcelona ​​en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut de Turisme Responsable (ITR). S’inscriu en l’agenda de Nacions Unides, que ha declarat 2017 com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, en el qual les ciutats constitueixen un camp prioritari d’aplicació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.Compartiu aquest contingut