Janet Sanz exposa a Palma de Mallorca les polítiques de Barcelona en habitatge i turisme : Servei de Premsa

Janet Sanz exposa a Palma de Mallorca les polítiques de Barcelona en habitatge i turisme

19/05/2017

Dilluns 22 de maig, a les 19:30 hores (Palma de Mallorca. Seu del COAIB. C/de la Portella, 14), la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, participarà en la jornada ‘Habitatge: una qüestió de dignitat’ que organitza l’Ajuntament de Palma, en què exposarà l’experiència de Barcelona en relació a l’accés a l’habitatge i la influència de les dinàmiques turístiques, i quines solucions s’estan posant en marxa.

Sanz participarà en una taula que també comptarà amb el tinent de batlle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera. El consistori balear ha organitzat aquesta jornada per debatre i reflexionar sobre la situació de l’habitatge a Palma, i es durà a terme en el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (Coaib). Comptarà amb la participació d’experts universitaris, entitats veïnals i ciutadanes i associacions de lloguer turístic i plataformes d’economia digital.

Un dels ponents serà el catedràtic de la Universitat de les Illes Balears Nofre Rullán, que presentarà els resultats del projecte nacional de recerca del Grup de Recerca en Sostenibilitat i Territori, ‘Els desnonaments de marca Palma. Geografies de la despossessió d’habitatge a través de la crisi’. Així mateix, també realitzarà una ponència el catedràtic del Centre de Política de Sòl i Valoracions de la Universitat Politècnica de Catalunya Josep Roca Cladera, qui analitzarà les repercussions de les dinàmiques turístiques en el preu de l’habitatge.

D’altra banda, la jornada preveu una taula rodona de debat entre diferents posicionaments en relació al lloguer turístic com és la Federació d’Associacions de Veïns, l’assemblea ‘Ciutat per a qui l’habita’, l’Associació d’apartaments turístics de Balears (Aptur) i l’Associació espanyola d’economia digital. La regidora de Turisme, Comerç i Treball de l’Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover, serà l’encarregada de presentar i moderar la taula de debat.Compartiu aquest contingut