Barcelona i Palma de Mallorca comparteixen experiències en polítiques de turisme i habitatge : Servei de Premsa

Barcelona i Palma de Mallorca comparteixen experiències en polítiques de turisme i habitatge

23/05/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va participar ahir dilluns a Palma de Mallorca en la jornada ‘Habitatge: una qüestió de dignitat’, organitzada per l’Ajuntament de la capital balear per compartir experiències en relació a l’accés a l’habitatge, la influència de les dinàmiques turístiques i quines solucions s’estan posant en marxa des de les dues ciutats per afrontar aquests reptes compartits.

La jornada es va dur a terme en el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (Coaib). Va comptar amb la participació del tinent de batlle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, i experts universitaris, entitats veïnals i ciutadanes i associacions de lloguer turístic i plataformes d’economia digital.

Fruit de la jornada, les dues ciutats establiran un marc de treball conjunt per coordinar les polítiques de regulació del turisme i el dret a l’habitatge digne. A més, Palma participarà en la trobada internacional de ciutats contra l’expulsió residencial que s’organitzarà conjuntament amb Madrid.

En la seva intervenció, Sanz va exposar les actuacions que està duent a terme Barcelona per gestionar l’activitat turística, garantir l’accés a l’habitatge digne i evitar l’expulsió residencial. En aquest sentit, va posar en valor les eines que s’estan posant en pràctica per gestionar el turisme a la ciutat i reduir l’impacte que té sobre el dia a dia dels veïns i veïnes i sobre l’accés a l’habitatge. Una d’elles és el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), que va ser un dels elements a debat al llarg de la jornada, a més de l’augment de recursos en la inspecció i detecció de l’activitat il·legal d’allotjaments turístics que ha posat en marxa el Govern municipal, entra altres.

La cinquena tinenta d’alcaldia també va ressaltar la importància que les ciutats donin respostes coordinades a aquestes problemàtiques i sumin esforços per abordar conjuntament eines i possibles canvis legislatius per lluitar contra el fenomen de la pèrdua d’identitat dels barris, la marxa dels veïns i veïnes que hi viuen i el comerç tradicional.





Paraules clau

habitatge/ turisme/