El barri d’Hostafrancs comptarà amb un nou equipament destinat a adolescents i joves d’entre 12 i 16 anys : Servei de Premsa

El barri d’Hostafrancs comptarà amb un nou equipament destinat a adolescents i joves d’entre 12 i 16 anys

28/05/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El 12@16 disposarà de 200 m2 polivalents i obrirà cada tarda entre les 17 i les 21 hores

El districte respon a la demanda històrica de manca d’espais propis per a joves

 

El barri d’Hostafrancs acollirà un equipament destinat a joves d’entre 12 i 16 anys, amb flexibilitat d’atenció fins els 17, responent a una demanda històrica del veïnat més joves.

Aquest equipament respon i aprofita les diferents aportacions fetes en els espais de debat durant el procés de definició del PAD del Districte, en concret les apuntades per col•lectius joves que van destacar la manca d’un espai permanent que ajudés a millorar les relacions entre ells i potenciés la cohesió social i la dinamització amb el territori.

En resposta a aquesta demanda, que des de fa anys existeix al barri, el districte de Sants-Montjuïc ha decidit condicionar els baixos d’un edifici del carrer Leiva. Aquest espai, de 200 metres quadrats, comptarà amb una zona d’acollida, una sala de trobada, un espai que acollirà activitats com el tennis taula o el ball, un espai de despatx i arxiu, una sala taller, un estudi de so i gravació, un magatzem on guardar material sensible i una zona polivalent on s’ubicarà, entre d’altres, ordinadors i taules per fer deures.

Aquest nou espai al barri es dirà 12@16 i s’obrirà cada tarda entre les 17 i les 21 hores, de dilluns a divendres, i els caps de setmana en funció de la demanda. La resta d’hores, però, es cedirà a altres entitats i col•lectius del barri que necessiten locals de reunió i treball.

 

Un espai lúdic i preventiu

El districte de Sants-Montjuïc ha detectat la necessitat dels joves, que segons el cens del 2016 són el 20% de la població del barri d’Hostafrancs, puguin disposar d’espais i equipaments propis, amb context territorial, serveis i funcionament estables, orientats al desenvolupament personal dels joves i amb una finalitat lúdica, educativa i preventiva.

La previsió és que aquest espai ofereixi una programació de qualitat i innovadora adreçada a aquests joves, i que els ajudi a promoure els valors de tolerància, civisme, solidaritat, respecte i no violència.

El pressupost de licitació del projecte és de 552.438,17 (IVA inclòs) i es preveu que les obres finalitzin durant la tardor del 2018.





Paraules clau

hostafrancs/ Sants-Montjuic/