Acord per promoure el comerç de proximitat del barri de El Besòs i El Maresme : Servei de Premsa

Acord per promoure el comerç de proximitat del barri de El Besòs i El Maresme

31/05/2017

 

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa un pla per dinamitzar el comerç de proximitat dels barri de El Besòs i el Maresme en col·laboració amb les entitats de comerciants de la zona. El Pla busca millorar la viabilitat dels establiments, fixar uns objectius de millora que siguin avaluables en un període concret de temps, i valorar conjuntament els recursos i programes municipals que es destinin al barri.

 

 

Aquest matí han signat l’acord la regidora de Comerç i Proximitat, Montserrat Ballarín, el president de l’Associació de Concessionaris del Mercat Municipal del Besòs, Xavier Miravitlles; la presidenta de l’Associació de Comerciants Xavier Nogués, Merche Teruel; i la presidenta de l’associació de Comerciants del 019, Raquel Espada.

Durant l’acte, Montserrat Ballarín, ha destacat que “la voluntat de l’Ajuntament és treballar amb les associacions de cada un dels barris de la ciutat per empoderar el comerç de proximitat a cada racó de Barcelona. Tots els barris tenen el seu perfil i el seu comerç propi i distintiu. I això és el que hem de continuar mantenint treballant conjuntament entre ajuntament i comerciants, amb el suport dels ciutadans i ciutadanes.”

Entre les accions que s’implantaran, l’acord preveu promoure un servei de repartiment a domicili per als clients dels comerços de proximitat de la zona, millorar l’accessibilitat als comerços per a persones amb discapacitat i avançar en l’ús d’energia eficient.

Un dels principals eixos del Pla de Dinamització del Comerç de Proximitat de El Besòs i el Maresme és el de fer que els veïns i veïnes del barri coneguin millor els comerços que tenen en els carrers del seu entorn. Per avançar en aquesta línia, es crearà una fira de “Comerç al carrer” de manera que els establiments es donin a conèixer en un dels entorns més concorreguts del barri, es posarà en marxa una fira de segona mà i s’organitzarà la tercera edició del Tastatapes Besòs, que s’ha mostrat com una molt bona iniciativa per difondre els bars i establiments de restauració de la zona. L’acord també inclou una millora de la senyalització dels comerços del barri i la senyalització de l’espai Xavier Nogués.

A banda, el pla contempla un treball específic amb les entitats representatives del comerç de proximitat de barri. Es treballarà per incrementar la Carta de Serveis, fent compra integrada o ofertant de manera conjunta serveis per als diferents establiments (comunicacions, assegurarances, gestió, oci…).Compartiu aquest contingut