Greencustomers, Barcelona Wink i After Booking, els millors projectes de turisme responsable : Servei de Premsa

Greencustomers, Barcelona Wink i After Booking, els millors projectes de turisme responsable

01/06/2017

En el marc de Bizbarcelona, s’ha lliurat el premi FuTurisme que atorga Barcelona Activa, el Gremi d’Hotel de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades ACAVe

El premi, que està valorat en 21.000 euros, reconeix les iniciatives empresarials amb major potencial de creixement, entre les participants d’un programa de creació d’empreses innovadores què aprofitin les potencialitats del sector del turisme per generar activitat econòmica a la ciutat

Una xarxa d’habitacions d’hotel intel·ligents i sostenibles per fomentar l’estalvi energètic i de consum, un marketplace de serveis pel turisme familiar i un sistema que notifica la baixada de la tarifa d’una reserva d’hotel abans de fer el check-in

 

 

Aquest matí, en el marc de Bizbarcelona, el Regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha lliurat el premi FuTurisme que reconeix les tres millors iniciatives empresarials en l’àmbit del turisme responsable.

Els projectes s’han seleccionat entre les persones participants d’un programa de creació d’empreses innovadores que aprofitin les potencialitats del sector per generar activitat econòmica a la ciutat. Es tracta d’una iniciativa promoguda per Barcelona Activa, el Gremi d’Hotels de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades ACAVe.

Els tres equips promotors dels projectes premiats comptaran amb assessorament per part d’un/a mentor/a de referència durant els primers sis mesos.

 

Creant un sector responsable

Greencustomers, que ha resultat guanyador de la segona edició, ha rebut un premi de 12.000 euros per facilitar la posada en marxa de l’empresa i, a més, comptarà també amb una estada gratuïta de sis mesos a la Incubadora de Glòries de Barcelona Activa i la inscripció durant un any a ACAVe.

La proposta consisteix en crear una xarxa d’habitacions intel·ligents i sostenibles incitant, d’aquesta manera, al viatger a fer un ús respectuós i responsable dels recursos. El dispositiu desenvolupat permet conèixer a temps real el consum generat a través d’una aplicació mòbil. D’aquesta manera, es podrà beneficiar d’un preu exclusiu per a aquesta categoria d’habitacions GreenRoom i, alhora, amb l’estalvi generat es contribuirà a campanyes socials.

Barcelona Wink, com a primer finalista, ha estat reconegut amb un premi valorat en 6.000 euros. Es tracta d’un marketplace de serveis per a famílies que visitin Barcelona amb criatures. I, el projecte After Booking, que ha rebut una dotació econòmica de 3.000 euros com a segona finalista, consisteix en un sistema que notifica a l’usuari si el preu de la seva reserva d’hotel baixa abans del dia del check-in.

 

Impuls a l’emprenedoria

Barcelona Activa compta amb un catàleg de 12 programes d’impuls a la creació d’empreses en sectors emergents i tradicionals (com per exemple, l’artesania, l’emprenedoria social, les energies netes o l’e-commerce, entre d’altres) o bé adreçats a col·lectius específics (com ara dones, joves o majors de 40 anys).

Al llarg del 2016, a través dels diferents programes que es van dur a terme, van participar un total de 817 persones emprenedores.Compartiu aquest contingut