Jaume Collboni viatja a Brussel·les per reclamar una agenda urbana pel desenvolupament econòmic de la Unió Europea : Servei de Premsa

Jaume Collboni viatja a Brussel·les per reclamar una agenda urbana pel desenvolupament econòmic de la Unió Europea

09/07/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació s’entrevistarà amb la Comissària de Política Regional, Corina Cretu, i el Comissari d’Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes, Pierre Moscovici, en el marc d’una missió institucional del 9 al 12 de juliol

Collboni també es veurà amb amb aquest propòsit amb el primer vice-president del Comité de les Regions, Karl-Heinz Lambertz amb l’associació Eurocities i amb l’Ambaixador Espanyol davant la Unió Europea. Durant el viatge també visitarà una incubadora d’start ups IOT, el Patronat de Turisme de Brussel·les, i es reunirà amb representants del sector de la música al Parlament Europeu.

 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, encapçala una missió institucional a Brussel·les amb l’objectiu de reclamar més protagonisme de les ciutats en la planificació de desenvolupament econòmic de la Unió Europea. En el marc d’aquesta missió institucional del 9 al 12 de juliol, Collboni s’entrevistarà amb la Comissària de Política Regional, Corina Cretu (dilluns 10 de juliol, a les 13:00 hores, Sala Vip II, Biblioteca Solvay), i el Comissari d’Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes, Pierre Moscovici (dimecres 12 de juliol, a les 14:45 hores, Entrada de l’edifici Berlaymont).

L’edil barceloní reclamarà una agenda urbana pel desenvolupament econòmic a la Unió Europea, i en concret que els projectes FEDER es puguin destinar a projectes de desenvolupament econòmic vinculats a innovació, la mobilitat sostenible i la creació d’ocupació de qualitat de manera que s’aconseguiria una nova via de finançament per impulsar aquest tipus d’iniciatives econòmiques a la ciutat. També reclamarà major pes de les Arees Metropolitanes en la gestió dels fons europeus.

Les ciutats concentren el major nombre de població a la Unió Europea, de producció econòmica i són a la vegada els espais on es produeixen els afectes dels grans reptes globals que afronta la Unió. És per aquest motiu que el Tinent d’Alcaldia reclamarà una major cooperació directe entre la Unió Europea i les ciutats i les àrees metropolitanes.

Collboni també té previst exposar la demanda d’harmonitzar la fiscalitat per a les empreses i investigadors que fan recerca, de manera que s’afavoreixi en igualtat de condicions l’atracció de professionals internacionals i la retenció d’investigadors als centres de recerca de la ciutat.

Collboni també es veurà amb el primer vice-president del Comité de les Regions, Karl-Heinz Lambertz per a traslladar aquesta petició així com amb l’embaixador espanyol davant la Unió Europea Pablo García-Berdoy.

Durant el viatge aprofitarà per visitar B-Sprout, una incubadora d’start ups IOT, situada en el barri de Mollenbeek, per conèixer les iniciatives de la ciutat en aquest àmbit i projectes pensats per a injectar activitat econòmica i emprenedora en barris amb desigualtats socials.

A més, té previst visitar el Patronat de Turisme de Brussel·les per explorar nous projectes per articular la cultura com a atractiu turístic de les ciutats, i es reunirá amb representants del sector de la música al Parlament Europeu, com Barbara Hessler, cap de Unite Creative Europe, bMatthieu Philibert Impala, de l’associació de comapnyies independents de música (Independent Music Companies Association) i Fabien Miclet, de Live Europe.

Collboni també participarà a una reunió amb la directora de Policy d’Eurocities, Silvia Ganzela .





Paraules clau

economia/ unió europea/