Collboni reclama més pes de les ciutats en el disseny dels FEDER i el desenvolupament del corredor mediterrani : Servei de Premsa

Collboni reclama més pes de les ciutats en el disseny dels FEDER i el desenvolupament del corredor mediterrani

10/07/2017

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació ha demanat avui en l’entrevista amb la Comissària de Política Regional, Corina Cretu, més pes de les ciutats i les àrees metropolitanes en el disseny del fons FEDER i les polítiques econòmiques de la unió i un compromís ferm amb el corredor mediterrani com a infraestructura positiva per a tota la Unió Europea

Collboni duu a terme fins al 12 de juliol una missió institucional a Brussel·les per reclamar un major paper de les ciutats en el desenvolupament econòmic d’Europa, i també es veurà amb el Comissari d’Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes, Pierre Moscovici (dimecres 12 de juliol, 14:45 hores), i visitarà diversos equipaments i institucions europees

 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, encapçala una missió institucional a Brussel·les amb l’objectiu de reclamar més protagonisme de les ciutats en la planificació de desenvolupament econòmic de la Unió Europea. En el marc d’aquesta missió institucional fins al 12 de juliol, Collboni s’ha entrevistat avui amb la Comissària de Política Regional, Corina Cretu i s’entrevistarà amb el Comissari d’Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes, Pierre Moscovici (dimecres 12 de juliol, a les 14:45 hores, Entrada de l’edifici Berlaymont).

En la seva reunió amb la comissària Cretu, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha apostat perquè “Barcelona recuperi com havia fet històricament la reclamació del paper que han de jugar els poders locals en la definició de la nova Europa”. Collboni ha destacat que “les ciutats i les àrees metropolitanes tenen molt sentit quan es concep la Unió Europea a nivell global i es pensa en polítiques macro de cohesió social per flexibilitzar l’austeritat i impulsar el creixement econòmic, perquè és allà on passen les coses i és també on es genera el coneixement i la riquesa i on es donen també les grans contradiccions d’aquest creixement econòmic que paradoxalment també esta incrementant les desigualtats”. Per al responsable de les polítiques d’empresa, cultura i innovació del Consistori, cal reivindicar “el lideratge del que ha de ser el procés de construcció europea des de baix, des de les regions i des del poder local, independentment del que sigui el context polític, perquè”, ha seguit Collboni, “el que es substancial és no perdre la perspectiva del lideratge que sempre ha tingut Barcelona en aquest procés”.

El tinent d’alcaldia ha reivindicat també la importància d’impulsar el corredor mediterrani des de les institucions europees, “per potenciar una connectivitat que és bona per a Catalunya, per l’estat i per totes les regions, i per potenciar el que ja és un pol de desenvolupament econòmic de primera magnitud al sud d’Europa”, ha dit Collboni.

Collboni s’ha entrevistat amb Karl-Heinz Lambertz, primer vice-president del Comité de les Regions, i que dimecres assumirà la presidencia del Comitè. Durant la reunió el Tinent d’Alcaldia ha proposat abordar de forma compartida els reptes de l’economia col·laborativa o les plataformes de lloguer habitacional per a fer un front comú de ciutats i regions per a una regulació europea en aquest àmbit. “Aquest es un repte que afrontem en primer terme les ciutats però és evident que és un repte compartit a la Unió i que cal una regulació comunitària”.

 

Missió institucional per reclamar més protagonisme de ciutats i àrees metropolitanes

Jaume Collboni encapçala una missió institucional a Brussel·les amb l’objectiu de reclamar més protagonisme de les ciutats en la planificació de desenvolupament econòmic de la Unió Europea. Collboni es veurà durant el viatge amb l’embaixador espanyol davant la Unió Europea Pablo García-Berdoy.

També avui visitarà B-Sprout, una incubadora d’start ups IOT, situada en el barri de Mollenbeek, per conèixer les iniciatives de la ciutat en aquest àmbit i projectes pensats per a injectar activitat econòmica i emprenedora en barris amb desigualtats socials. A més, té previst visitar el Patronat de Turisme de Brussel·les per explorar nous projectes per articular la cultura com a atractiu turístic de les ciutats.

Demà s’entrevistarà amb el Comissari d’Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes, Pierre Moscovici (dimecres 12 de juliol, a les 14:45 hores, Entrada de l’edifici Berlaymont), i també es reunirà amb representants del sector de la música al Parlament Europeu, com Barbara Hessler, cap de Unite Creative Europe, bMatthieu Philibert Impala, de l’associació de comapnyies independents de música (Independent Music Companies Association) i Fabien Miclet, de Live Europe.

Collboni també participarà a una reunió amb la directora de Policy d’Eurocities, Silvia Ganzela.Compartiu aquest contingut