El districte de les Corts impulsa una associació de comerciants a l’entorn de la Maternitat i Sant Ramon : Servei de Premsa

El districte de les Corts impulsa una associació de comerciants a l’entorn de la Maternitat i Sant Ramon

15/07/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

‘Les Corts Comerç 08028’ és la primera associació de comerciants que s’estableix en aquest barri del districte i ja agrupa 60 membres entre comerços, clubs esportius, empreses de servei, escoles de dansa i maquillatge i establiments de restauració

 

El districte de les Corts ha impulsat i col·laborat en la creació de ‘Les Corts Comerç 08028’, una associació de comerciants per impulsar el teixit comercial al barri de la Maternitat i Sant Ramon i establir complicitats amb la resta d’agents i entitats del territori.

L’associació, que neix a principis del 2017, ja compta amb 60 associats entre comerços, clubs esportius, empreses de servei, escoles de sansa i maquillatge i establiments de restauració.

Entre d’altres, els principals objectius de l’associació són:

• Dinamització del comerç, impuls del consum de proximitat i implicació amb el barri i les entitats del territori.
• Accés a sessions de formació i a eines de millora de la gestió dels establiments per reciclar-se i actualitzar-se.
• Coneixement actualitzat de la legislació del negoci i de les oportunitats de suport que ofereixen les administracions al comerç i les associacions.
• Intercanvi i col·laboració entre comerços integrants a l’associació.
• Comunicació bidireccional entre l’Ajuntament i els comerços associats.

Pel regidor del districte de les Corts, Agustí Colom, “ens satisfà fer aquest acompanyament als establiments de proximitat. Estar units i constituïts en una associació els donarà molta més força per posar en valor la tasca que fanper recuperar el teixit comercial en aquest entorn del districte”.

A partir del setembre l’associació Les Corts Comerç 08028 estrenarà pàgina web amb informació d’activitats, agenda i altres projectes.

 

Fer fort un teixit debilitat

L’any 2015 el districte de les Corts ja va detectar una debilitació en la implicació del teixit comercial als entorns de la Maternitat i Sant Ramon. A finals d’aquell any, a través del districte, es va dur a terme la campanya d’animació de Nadal i es va fer una enquesta entre els comerciants per poder fer un diagnòstic. Durant l’any 2016, es van fer varies accions i campanyes promocionals per potenciar el comerç de proximitat. Per exemple, la campanya ‘Comença l’any fent barri comprant a la vora de casa’ en la que van participar 51 comerços; el projecte ‘Fent barri, tu hi comptes’ o el programa d’activitats programats a una carpa promocional durant la Festa Major de les Corts.

Des del districte, a més, se’ls ha fet acompanyament durant el procés de creació de la nova associació, ajudant-los a reflexionar, debatre i redactar el pla estratègic i les primeres tasques que se’n deriven com són la creació d ela marca, la definició dels canals de comunicació, l’estratègia d’afiliació i els elements de comunicació.

 

Un projecte comercial, però també social

L’associació Les Corts Comerç 08028 està endegant un projecte social amb l’Associació de Discapacitat Visual Catalunya i el Club Mediterrani per facilitar la natació a les persones amb discapacitat visual. Un projecte innovador a la ciutat promogut per tres entitats del barri.

 

Una aposta més pel comerç de proximitat

Aquest no és l’únic projecte que el districte de les Corts ha treballat per ajudar a impulsar el teixit comercial dels seus barris. Entre d’altres, recentment el districte ha publicat ‘El comerç de tota la vida’, un recull de 64 comerços i establiments emblemàtics i arrelats al territori. A banda, la documentació per elaborar la guia ha anat a càrrec de membres d’un pla d’ocupació del districte.





Paraules clau

Les Corts/