L’ampliació de centres educatius i la millora en el procés de preinscripció ajusta l’oferta educativa a les demandes de les famílies : Servei de Premsa

L’ampliació de centres educatius i la millora en el procés de preinscripció ajusta l’oferta educativa a les demandes de les famílies

20/07/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consorci d’Educació de Barcelona destaca l’equilibri entre la oferta i la demanda durant la preinscripció i aposta per la inversió en infraestructures

Per al curs 2017-2018 estan previstes sis escoles noves i un institut que permet minimitzar la creació de grups addicionals.

A P3 un 97,9% de les famílies han aconseguit plaça en una de les opcions demanades, mentre que a 1r d’ESO la xifra se situa en 95%.

L’ampliació de la sol•licitud, novetat d’enguany, ha contribuït a la millora del procés i a una reducció a la meitat de reclamacions i consultes.

La inversió en centres educatius serà de 10.469.531 € en escoles i 2.858.780 € en instituts durant aquest any 2017

 

 

Un cop finalitzat el procés de preinscripció les xifres posen de manifest que han disminuït les diferències entre les escoles més demanades i les menys sol•licitades, una mostra que les famílies veuen una equivalència entre els centres i s’aconsegueix així un dels objectius impulsats des del Consorci. També s’observa un reequilibri de la demanda entre l’escola pública (49,7%) i la concertada (50,3%).

Pel que fa la preinscripció, enguany s’ha posat en marxa l’ampliació de la sol•licitud, per a totes aquelles famílies que no han aconseguit plaça en un dels centres demanats. S’ha reduït fins el 0,6% el nombre d’assignacions d’ofici a P3 i al 2,1% a l’ESO. En total, un 97,9% ha aconseguit plaça en un dels centres demanats a P3, mentre que el 95% ho ha fet a l’ESO.

Un altre dels punts importants del procés de preinscripció és que de les 400 sol•licituds amb documentació acreditativa de malaltia digestiva crònica, i que dóna 10 punts en el procés de baremació, l’11% han estat desestimats per no complir amb els requisits.

La vicepresidenta del Consorci d’Educació de Barcelona i tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha destacat que “tenim una necessitat d’incrementar l’oferta per estar a l’alçada de l’equilibri i de les necessitats de les famílies. A l’hora de millorar el procés de preinscripció hem tingut en compte millorar l’equitat, la qualitat i la proximitat dels centres educatius als alumnes. Per això tindrem sis noves escoles i un nou institut. I per això hem treballat per aconseguir reduir clarament els grups addicionals fins a només dos grups”.

En aquest sentit, la gerent del Consorci, Mercè Massa, ha posat en relleu que
“les millores en el procés de preinscripció, la informació i la transparència han afavorit que només el 0’6% de les sol•licituds s’hagin hagut de fer d’ofici”

Inversions i Obres Estiu
Durant les vacances d’estiu, així com durant tot l’any, tant l’Ajuntament com el Departament d’Ensenyament a través del Consorci d’Educació, aposten per invertir en nous equipaments i millorar els ja existents. Es preveu una inversió que arribarà al total del 13.328.313 €€ durant el global de l’any 2017. Durant l’estiu es faran arranjaments a 91 escoles i 25 instituts. La inversió en centres educatius serà, doncs, de 10.469.531 € en escoles d’educació primària i 2.858.780 € en instituts durant aquest any 2017

També s’inicien les actuacions per acollir les noves escoles i instituts (Escola Gràcia, Escola Cartagena, Escola Eixample I, Escola Eixample II, Escola Flor de Maig, Escola Anglesola i Institut Martí i Pous) amb un pressupost de 4.632.009,80 €.

En alguns dels centres ja existents, es faran adequacions per noves necessitats d’escolarització, amb una inversió que arriba als 1.569.665,56 €.

Document relacionat





Paraules clau

educació/