Barcelona commemora el 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics : Servei de Premsa

Barcelona commemora el 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics

25/07/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona celebra el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de l’any 1992. Avui, la ciutat acull tot un seguit d’actes per commemorar tan senyalada data.

 

 

Així, a les 20 hores l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat en l’acte institucional d’homenatge al col·lectiu d’atletes que van participar a Barcelona 92 i que ha tingut lloc al Palauet Albéniz. En aquest homenatge també han intervingut SM el Rei Felipe VI; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach; i el president del Comitè Paralímpic Internacional, Philip Craven. A més, ha comptat amb l’assistència de diverses autoritats i representants del món civil i esportiu. Entre elles, cal destacar la presència de l’alcalde Pasqual Maragall.

L’alcaldessa ha destacat la importància que va tenir la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics per a la ciutat de Barcelona a tots els nivells i els vincles que es van teixir en aquells moments per tal de construir la Barcelona olímpica i paralímpica. Colau també ha posat en valor el fet que els Jocs van esdevenir una festa cívica, esportiva i democràtica per a la ciutat i la ciutadania de Barcelona. Finalment, ha tingut un record especial per l’alcalde de la ciutat l’any 1992, Pasqual Maragall, que ha estat present en la cerimònia.

Posteriorment, Colau ha participat en la cerimònia d’encesa de la torxa i li ha lliurat a la medallista olímpica de Barcelona’92, neboda de Pasqual Maragall i primera rellevista, Elisabeth Maragall. Així, la torxa ha iniciat el seu recorregut de 6’5 km pels carrers de Barcelona fins arribar a la Plaça Catalunya, on Juan Antonio San Epifanio, Epi, i Antonio Rebollo repetiran, de manera simbòlica, el moment històric de l’encesa del peveter de l’any 92.

L’epicentre de la commemoració és a la plaça Catalunya amb una celebració ciutadana que tindrà com a final de festa el concert de Los Manolos.





Paraules clau

Barcelona 92./