Millores urbanístiques als carrers Indíbil i Sant Fructuós del districte de Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Millores urbanístiques als carrers Indíbil i Sant Fructuós del districte de Sants-Montjuïc

04/08/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat en Comissió de Govern el projecte de reurbanització del carrer Indíbil i del carrer Sant Fructuós, entre Santa Dorotea i el mateix Indíbil, al districte de Sants-Montjuïc.

 

Imatge de Sant Fructuós

 

Sant Fructuós estrenarà un mur fono-absorbent amb un gran jardinera

Aquesta actuació preveu eixamplar les voreres del carrer Sant Fructuós i la plantació d’arbrat a ambdues bandes, conservant-ne els dos carrils de circulació (un a la plataforma superior i un a la plataforma inferior). Tanmateix, només es conservarà el carril d’aparcament a la banda del carril de dalt.

En detall, a la plataforma inferior s’ha plantejat una calçada amb un carril de circulació de 3,50 metres sense aparcament i un eixamplament de la vorera fins als 4 – 4,40 metres d’amplada.

A la plataforma superior, s’ha projectat una calçada amb un carril de circulació de 3,50 metres i un carril d’aparcament en cordó de 1,80 metres. Tanmateix, la vorera s’eixamplarà fins als 2,80 metres d’amplada i la calçada disposarà d’una línia d’embornal per  a la recollida d’aigua, al costat de la vorera.

Pel que fa a l’arbrat es plantarà a ambdues voreres, tant a la de la plataforma inferior com a la superior. L’espècie prevista serà Koelreuteria Paniculata.  El projecte també preveu la renovació de l’enllumenat públic retirant l’actual i instal·lant columnes de 6,5 metres d’alçada amb projectors LED. Aquest carrer té un mur que també es renovarà amb la col·locació de panells fono-absorbents i es coronarà amb una jardinera en tota la seva longitud que es rematarà amb un acabat de xapa d’acer corten.

 

Imatge del carrer Indíbil

 

A Indíbil hi haurà més arbres i millor il·luminació

Pel que fa al carrer Indíbil també s’eixamplaran les voreres i s’introduirà arbrat a ambdues bandes. La intervenció urbanística té previst una secció de calçada segregada amb un carril de circulació i un carril d’aparcament en cordó.

En concret, s’ha plantejat una secció de calçada segregada amb un carril de circulació de 3,50 metres i un carril d’aparcament en cordó de 2 metres. Les voreres s’eixamplaran fins als 3.15 metres d’amplada. A més, la calçada disposarà de dues línies de recollida d’aigua amb la disposició d’embornals. Com en l’anterior obra descrita, Indíbil també comptarà amb nou arbrat plantat a ambdues voreres. Aquest, serà de port petit de l’espècie Hibiscus Syriacus.

D’altra banda, es renovarà l’enllumenat públic retirant l’actual i instal·lant columnes de 6,5 metres d’alçada amb projectors LED.

El projecte està previst que s’iniciï a mitjans de novembre i té una durada aproximada de 14 mesos amb un pressupost estimat de 2.509.935,51 (IVA inclòs).





Paraules clau

Indíbil/ Sant Fructuós/ Santa Dorotea/ Sants-Montjuic/