Recomanacions de mobilitat amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre : Servei de Premsa

Recomanacions de mobilitat amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre

08/09/2017



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’Ajuntament de Barcelona recomana desplaçar-se principalment a peu o en transport públic subterrani i evitar moure’s en vehicle privat per la zona central de la ciutat a partir del migdia

 

El proper dilluns, 11 de setembre, la ciutat de Barcelona acollirà un seguit d’actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Durant la jornada, l’Ajuntament de Barcelona adaptarà tots els serveis municipals per donar resposta al conjunt d’actes de la Diada i garantir que tots es puguin celebrar amb seguretat i convivència i facilitant la mobilitat ciutadana.

La Guàrdia Urbana de Barcelona durà a terme les actuacions i els desviaments que es precisin, al llarg de la jornada.

 

Concentració ciutadana

El dilluns també tindrà lloc una manifestació amb motiu de la Diada sota el lema “La Diada del Sí”. L’espai de concentració de les persones assistents serà carrer Aragó entre passeig de Sant Joan i el carrer Casanova; i Passeig de Gràcia, entre Jardins de Salvador Espriu i la Plaça Catalunya, on tindrà lloc un acte final.

A les 15:00 hores es tallarà el recorregut al pas de vehicles per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants i es preveu que els participants a la concentració es retirin progressivament de les calçades a partir de les 18:30 hores.

Davant l’afectació que la manifestació previsiblement tindrà sobre la mobilitat ciutadana, l’Ajuntament de Barcelona recomana desplaçar-se principalment a peu o en transport públic subterrani (metro, FGC i RENFE) i evitar moure’s en vehicle privat per la zona central de la ciutat, (àmbit de la concentració i entorns) a partir del migdia.

En cas d’haver d’utilitzar el vehicle privat, s’aconsella als conductors utilitzar preferentment la Ronda del Mig, la Ronda Litoral (B10) i la Ronda de Dalt (B20).

En cada moment, la Guàrdia Urbana de Barcelona adoptarà les mesures d’ordenació i regulació de la circulació adients, així com els desviaments de trànsit necessaris per garantir la seguretat i la mobilitat dels ciutadans.

 

Restriccions a l’estacionament

Es prohibirà l’estacionament de vehicles (incloses motos i bicicletes a calçades, voreres i espais reservats), a partir de les 07.00 hores del dilluns 11 de setembre a:

– Carrer Aragó, ambdós costats, inclosos xamfrans, entre passeig Sant Joan i carrer Casanova.
– Passeig de Gràcia, ambdós costats, entre plaça Catalunya i plaça Cinc d’Oros.
– Plaça Catalunya, tot el perímetre de la plaça.
– Jardinets de Salvador Espriu, tot el perímetre dels jardins.

 

Habilitació de zones d’estacionaments per a autocars

Per traslladar als manifestants de fora de l’àrea metropolitana, l’organització preveu el desplaçament d’un gran nombre d’autocars que aniran arribant a la ciutat de forma esglaonada.

Per tal de facilitar el desencotxament de les persones transportades i l’espera dels autocars durant la concentració, s’han seleccionat uns determinats trams de carrers en els quals, excepcionalment durant tota la jornada de l’11 de setembre, es permetrà el seu estacionament al carril dret de circulació (carril bus permanent o carril d’estacionament prohibit senyalitzat).

Els autocars hauran d’estacionar deixant lliures, en tot moment, els passos de vianants, les parades de bus i els accessos als guals, i quedaran estacionats en el mateix lloc, des de la seva arribada fins a la sortida una vegada finalitzada la concentració.

 

Reforç al transport públic

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la manifestació. Entre les 14:00 i les 20:30 hores s’augmentarà un 50% el nombre de trens per aconseguir que a les línies 1, 2, 3, 4 i 5, que tenen estacions a l’Eixample i Ciutat Vella, els intervals estiguin situats entre els 4 i els 4,5 minuts, aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 16:00 hores serà recomanable evitar les estacions de Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), Diagonal (L3 i L5) i Catalunya (L1 i L3) com a destinació, i fer servir com a alternatives les estacions més properes que no estiguin afectades per l’esdeveniment.

També amb motiu de la Diada, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçaran el seu servei a les línies metropolitanes. D’aquesta manera, la línia Barcelona-Vallès oferirà un servei especial a partir de les 11:00 hores incrementant l’oferta de trens. A més, els trens de la línia L6-Sarrià passaran a fer servei d’S5-Sant Cugat, ampliant així l’oferta de trens al Vallès. A la línia Llobregat-Anoia el servei serà el d’un dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens passant de tres a sis cotxes.

Dilluns, les alteracions de recorregut seran severes en 34 línies d’autobusos de TMB que circulen o travessen l’àmbit central de la ciutat, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 15:00 hores i les 21:00 hores aproximadament es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 39, 40, 41, 42, 45, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 66, 67 i 68.

Entre les 07:00 i les 20:00 hores, es deixarà fora de servei i es retiraran les bicicletes de les estacions del Bicing ubicades a l’espai de celebració de la concentració:

– C/ Aragó, entre el passeig de Sant Joan i el carrer Casanova.
– Passeig de Gràcia, entre els Jardins de Salvador Espriu i la plaça Catalunya.
– Plaça Catalunya.

 

Consells a la ciutadania

Es recomana als assistents a la manifestació que segueixin les següents recomanacions:

– Quedar d’acord amb el lloc de trobada abans de l’esdeveniment, atès que, possiblement, un cop allà costarà contactar-hi.
– Si durant l’esdeveniment us heu de comunicar, intenteu evitar les trucades de veu i feu-ho mitjançant missatges de text.
– Reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que enviem a través de la xarxa mòbil. És aconsellable esperar a arribar a casa o a un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les fotos i comentaris de l’esdeveniment.
– Es recomana utilitzar els telèfons d’emergències 080, 092 i 112 per notificar qualsevol incidència destacable. La telefonia fixa us garantirà una millor comunicació.
– Si aneu amb nens/es, porteu-los a coll o de la mà i identificats amb una polsera o targeta visible amb les dades personals i de contacte de familiars.
– Tingueu especial atenció amb la gent gran i les persones amb discapacitat i que portin també una identificació amb les dades de contacte.
– Porteu sempre la vostra documentació a sobre.
– No obstaculitzeu ni us atureu a les vies de pas.
– No pugeu a baranes, reixes, papereres o qualsevol tipus de mobiliari urbà.
– Consulteu la informació oficial de l’esdeveniment.

 

Informació ciutadana

Al web barcelona.cat/diada es podran consultar les afectacions al trànsit i a la mobilitat de la jornada, així com també es comunicaran a les xarxes socials a través dels comptes de @bcn_ajuntament i @barcelona_GUB, així com la situació del servei de metro i d’autobusos de TMB al perfil de @TMBinfo.





Paraules clau

Diada Nacional de Catalunya/