El curs 2017-2018 s’inicia amb normalitat a tots els centres de Barcelona : Servei de Premsa

El curs 2017-2018 s’inicia amb normalitat a tots els centres de Barcelona

12/09/2017

Els alumnes de les sis escoles, tres instituts escola i l’institut de nova creació han pogut començar les classes dins del període establert, com la resta de centres de la ciutat.

Des del Consorci d’Educació de Barcelona s’ha treballat durant tot l’estiu per deixar enllestides les obres i que tots els grups puguin iniciar la seva activitat amb normalitat.

Lluís Baulenas, Laia Ortiz i Mercè Massa han visitat el nou institut Marti Pous en el districte de Sant Andreu.

 

El curs 2017-2018 ha començat amb la normalitat prevista a tots els centres de Barcelona, inclosos els 10 nous: sis escoles, tres instituts escola i un institut. Un augment dels equipaments per a donar cabuda a l’increment de l’1,22% de l’alumnat que s’ha produït en aquest nou curs, que comença amb un total de 179.221 alumnes. Els nous centres donen resposta a un augment de la demanda d’escola pública i a la necessitat de reduir els grups addicionals.

 

 

El president del Consorci d’Educació de Barcelona, Lluís Baulenas, la vicepresidenta, Laia Ortiz, i la gerent, Mercè Massa, han visitat l’Institut Martí Pous en el districte de Sant Andreu. Han pogut veure les instal•lacions i conversar amb els docents i alumnes que provenen de sis escoles diferents del districte. Un nou centre ubicat en els mòduls de l’antiga Escola Can Fabra i que compta amb 60 alumnes i dues línies de 1r d’ESO.

L’Institut Marti Pous també aposta per la innovació, amb treball per projectes i cinc àmbits diferenciats: el plurilingüisme, la pau i democràcia, la sostenibilitat, l’artístic i aprendre junts i viure junts. En aquest sentit, segueix la línia iniciada pel Consorci en els centres de la ciutat i que vincula amb programes que aposten per la innovació i la millora, com el Xarxes per al Canvi i Eines per al Canvi.

 

Les novetats per al curs 2017-2018

Entre les novetats d’enguany destaca un increment del nombre de docents en 560 més, la incorporació de 59 nous professionals als equips educatius que formen part dels 38 centres que formen part del Pla de Barris, un descens de les ràtios, tant d’alumnes per aula com d’alumnes per docent, a més de l’augment de professionals en l’educació inclusiva.

 

Imatges de les escoles de Gràcia, Cartagena i AnglesolaCompartiu aquest contingut