Sanz i Ximeno participen en el seminari sobre dofins captius organitzat per l’Ajuntament i SUBMON : Servei de Premsa

Sanz i Ximeno participen en el seminari sobre dofins captius organitzat per l’Ajuntament i SUBMON

13/09/2017

Dijous 14 d’abril, a partir de les 10.00 hores (Auditori del Campus de la Ciutadella de la UPF. Carrer Ramon Trias Fargas 25-27), la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, participaran en el seminari internacional sobre dofins captius que organitzen conjuntament l’Ajuntament i SUBMON, una entitat que realitza projectes en l’àmbit de la conservació, estudi i divulgació del medi marí.

El seminari se celebrarà aquest dijous i divendres, i porta per títol “Bottlenose dolphin workshop – An overview of studies, alternatives and criteria to be considered when a captive facility closes”. El dijous, Ximeno participarà en l’obertura de la sessió, a les 10.00 hores, i Sanz hi prendrà part a les 13.30 hores.

L’objectiu final del seminari és elaborar una guia/protocol de presa de decisions per a altres ciutats o entitats que vulguin deixar de tenir dofins en captivitat: passos a seguir, normativa, alternatives i presa de decisions.

S’hi reuniran un seguit d’experts internacionals que exposaran el seus estudis dins dels camps dels estudis de poblacions de dofí mular al mediterrani, estudis i programes de seguiment amb població de zoos i aquaris, projectes de participació ciutadana en relació a la conservació de les poblacions dels dofins i també en el camp de les alternatives a les poblacions de dofins que han estat en captivitat perllongats períodes de temps.

Entre els participants del seminari hi destaca la presència d’Erich Hoyt, ponent convidat que obrirà el marc teòric, una autèntica eminència en dofins, balenes i en la protecció de l’habitat marí. Hoyt ha escrit més de 20 llibres de caràcter acadèmic, públicats en més de 25 països i que es consideren la “bíblia” sobre la conservació de cetacis.Compartiu aquest contingut