Comencen les obres prèvies del nou Complex Esportiu Municipal Camp del Ferro, a La Sagrera : Servei de Premsa

Comencen les obres prèvies del nou Complex Esportiu Municipal Camp del Ferro, a La Sagrera

17/09/2017

La construcció d’aquest nou complex esportiu suposa l’enderroc de les piscines d’estiu del Centre Esportiu Municipal Sant Andreu – La Sagrera i d’altres actuacions urbanístiques que culminaran l’estiu del 2019

S’invertiran 13,5 milions d’euros en aquest nou equipament, que donarà servei al barri, veïnat i entitats

 

Aquest setembre comencen les obres prèvies que faran realitat el nou Complex Esportiu Municipal Camp del Ferro a finals de l’estiu de 2019. Les actuacions arrencaran a finals de setembre amb l’enderroc de les piscines municipals descobertes del Centre Esportiu Municipal Sant Andreu – La Sagrera, que es preveu que duri dos mesos.

També s’enderrocaran algunes dependències de l’Escola Llotja, es reubicarà també una estació transformadora d’Endesa, i es traslladarà un col·lector d’aigües. El solar resultant passarà a formar part de l’espai que ha d’ocupar el poliesportiu.

En el proper mandat es preveu la construcció de les noves piscines d’estiu i la millora del conjunt d’instal·lacions del CEM Sant Andreu – La Sagrera.

 

El nou poliesportiu de Camp del Ferro

El nou poliesportiu Camp del Ferro es construirà a la parcel·la ubicada al carrer Pare Manyanet, 40. En concret, l’equipament comptarà amb una superfície construïda de 7.273m2 i una capacitat per a 800 espectadors. La inversió prevista és de 13,5€.

Disposarà de tres pistes poliesportives per a la pràctica de bàsquet, futbol, hoquei sobre patins o patinatge artístic, entre altres esports. L’equipament també acollirà diverses entitats del districte, entre les quals el Club Patí Congrés i l’Associació Esportiva Sant Andreu, que també han participat en el procés per plantejar les necessitats que requeria el projecte.

L’equipament estarà dotat de vestidors, els magatzems necessaris per al material esportiu, graderies, un vestíbul i sales per a l’escalfament.

El projecte preveu soterrar parcialment una part important del complex poliesportiu assegurant, a través de diferents mecanismes arquitectònics, una bona ventilació i il·luminació naturals, així com els sistemes reglamentaris i còmodes d’evacuació i d’accés.

Aquest soterrament parcial permetrà reduir l’impacte visual de l’edifici en l’entorn i, alhora, guanyar espai públic urbà al voltant de l’equipament. El disseny permetrà l’eixamplament de la vorera i la creació d’una plaça exterior en la zona d’accés.

 

Tres pavellons en dues cotes

El disseny de l’equipament preveu la construcció de tres pavellons situats en dues cotes diferents. A cada nivell li corresponen instal·lacions poliesportives diferents. En el nivell inferior es troben dues de les pistes dedicades principalment a la pràctica de l’hoquei patins i el patinatge artístic, mentre que al nivell superior, just a sobre de l’anterior es troben les altres pistes esportives.

El vestíbul es troba a la planta baixa, amb una zona de triple alçada que relaciona visualment els diferents espais. En aquesta mateixa planta es trobaran també altres espais com el bar, etc. També des del vestíbul de la planta baixa es podrà accedir a una de les graderies, la que correspon a les pistes del nivell inferior. A la planta primera es trobarà l’altra pista poliesportiva, mentre que a la planta segona s’ubiquen les graderies i sales de formació i activitats. Una banda central recorrerà l’edifici de dalt a baix, organitzant els nuclis, les grades, els serveis i les instal·lacions sobreposats a diferents nivells en una única peça.



Compartiu aquest contingut