Les ciutats refugi denuncien al Congrés de Diputats l’incompliment d’acollida de refugiats del govern estatal : Servei de Premsa

Les ciutats refugi denuncien al Congrés de Diputats l’incompliment d’acollida de refugiats del govern estatal

23/09/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 26 de setembre, a les 10:00 hores, els representants de disset ajuntaments de tot l’Estat portaran al Congrés de Diputats la denúncia per l’incompliment del govern espanyol d’acollir 17.337 persones refugiades que encara es troben reubicades a Grècia i a Itàlia, i als camps de Turquia i el Líban. El termini d’aquest compromís, adquirit pel conjunt dels estats membres de la Unió Europea a l’any 2015 davant de la crisi de refugiats provinents de Síria, finalitza el mateix 26 de setembre.

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, encapçalarà la delegació de representants municipals, que es reuniran a la Sala Sert del Congrés de Diputats amb els representants polítics dels grups polítics estatals.

Els representants de Barcelona, Badalona, Càdis, Còrdova, Girona, Granada, A Coruña, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Palma de Mallorca, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Tarragona, València y Saragossa, seran rebuts pels portaveus dels partits polítics presents al Congrés de Diputats. En la trobada, els municipis també exposaran els impactes que el sistema estatal d’asil té als serveis municipals i compartiran diferents iniciatives per atendre aquelles persones refugiades que no estan sent ateses pel programa estatal d’acollida.

L’objectiu de la reunió és que els grups del Congrés coneguin la realitat del refugi a les diferents ciutats de l’Estat espanyol i que promoguin iniciatives conjuntes per exigir al Govern que compleixi en les seves obligacions per garantir una acollida digne a les persones refugiades.

El passat mes de juny, una vintena de ciutats de tot l’Estat van trobar-se a Barcelona per analitzar el paper cabdal dels municipis en l’acollida efectiva de refugiats, malgrat que es tracta d’una competència estatal. Els municipis van manifestar, en aquella trobada, les dificultats de gestionar un fenomen sense recursos suficients i amb una manca de coordinació i d’informació evident per part del govern central.

NOTA: Els representants municipals atendran els mitjans en finalitzar la reunió, a les 12 hores, a les escales del Congrés de Diputats. Els mitjans gràfics podran prendre imatges de la trobada a les 11.45 hores, a la Sala Sert del Congrés de Diputats.





Paraules clau

refugiats/