Barcelona promourà la seva arquitectura com a ciutat convidada d’honor a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires : Servei de Premsa

Barcelona promourà la seva arquitectura com a ciutat convidada d’honor a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires

27/09/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La capital catalana és la ciutat convidada d’honor a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebra del 9 al 20 d’octubre a la Usina del Arte de la capital argentina

La participació catalana presentarà, a través d’una exposició i conferències, un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i té per objectiu destacar l’indubtable valor que l’arquitectura, l’espai públic i el paisatge urbà suposen per a la societat

 

La ciutat de Barcelona és la ciutat convidada d’honor a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebra del 9 al 20 d’octubre a la Usina del Arte de la capital argentina. Aquesta Biennal se celebra des de 1985 i s’ha convertit en un dels esdeveniments més importants de la regió, pionera de les Biennals de Llatinoamèrica i reconeguda dins de la trilogia més rellevant, juntament amb la de Venècia i São Paulo.

Dins d’aquest marc, Buenos Aires es converteix en un espai de diàlegs culturals entrecreuats, conferències d’arquitectes de renom a nivell mundial i exposicions que situen a l’arquitectura en un primer plànol de debat.

Amb motiu de la presència de Barcelona a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires com a ciutat convidada d’honor, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull han organitzat un programa de conferències i una exposició, que inclou un programa acadèmic, i que tindran lloc a la Usina del Arte. A més d’aquesta representació oficial, Barcelona tindrà presència en altres espais culturals de la ciutat a través d’un extens programa d’arts escèniques i workshops.

En roda de premsa, el regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, Daniel Mòdol, ha afirmat que Barcelona presentarà una proposta molt potent que vol ser un relat real del moment que està vivint la ciutat des del punt de vista de l’arquitectura. “La nostra voluntat és ser un referent mundial a l’hora d’explicar el paper que juga l’arquitectura a la ciutat i com hem de fer-ho perquè doni resposta a les necessitats reals de la gent, en clau habitatge sobretot, però també des de molts altres àmbits”, ha dit.

A la roda de premsa també hi han participat el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, que ha destacat els projectes vinculats a l’habitatge que es presentaran a la biennal; el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, i els comissaris de l’exposició central del projecte, que són els arquitectes David Aceves i Juan Carlos Ariel Cavilli, i l’artista visual Toni Casassas.

El fil conductor de l’exposició i les conferències que la capital catalana exposarà a Buenos Aires, així com el programa acadèmic que acompanyarà aquestes accions, serà, “Barcelona, arquitectures d’una ciutat”, en concordança amb el projecte Barcelona Arquitectura, Ciutat Patrimoni que està desenvolupant l’Ajuntament per posar en valor l’arquitectura i el patrimoni de la ciutat. La participació catalana presentarà un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i té per objectiu destacar l’indubtable valor que l’arquitectura, l’espai públic i el paisatge urbà suposen per a la societat. Així, l’Ajuntament donarà a conèixer els seus objectius en aquest àmbit, tant des de la vessant de la preservació i el coneixement com des de la intervenció i les noves actuacions.

 

Descarregar document en format PDF





Paraules clau

arquitectura/