Comença un procés participatiu per repensar el futur del Poblenou i del 22@ a través de la plataforma decidim.Barcelona : Servei de Premsa

Comença un procés participatiu per repensar el futur del Poblenou i del 22@ a través de la plataforma decidim.Barcelona

05/10/2017



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona inicia aquest dissabte dia 7 d’octubre a les 10 del matí a la seu del MUHBA Oliva Artés (c/ Espronceda, 142 – Parc Centra del Centre del Poblenou) el procés participatiu per repensar el futur del Poblenou i del 22@. Comença doncs el programa “Repensem el 22@” amb una sessió inicial de presentació pública del procés participatiu, i de les fases que tindrà. En aquesta primera sessió també es plantejaran els reptes i les expectatives veïnals, i es desenvoluparà de fet, un primer debat obert sobre la diagnosi del 22@.

El Poblenou i el 22@ es repensaran d’una manera àmplia i global i a través de la plataforma decidim.Barcelona per facilitar la màxima participació de la ciutadania. L’etiqueta que s’utilitzarà a xarxes socials serà #repensem22a i des del compte de twitter @dedicimbcn s’aniran repiulant les aportacions.

El debat està obert en els aspectes econòmics, els reptes socials, o els urbanístics. L’Ajuntament vol impulsar, de fet, una estratègia conjunta de totes les àrees municipals, partint això si, d’una anàlisi del que han estat aquests 17 anys de 22@ i de les necessitats que s’han generat en aquest entorn per a la vida quotidiana del veïnat, i dels agents econòmics instal·lats al territori.

L’estratègia del procés de participació es planteja oberta i inclusiva, i vol abastar tant les dinàmiques de participació presencial, com les fórmules diverses de la participació online, és a dir, unir les dimensions presencial i digital, tot respectant les característiques de la transparència i la traçabilitat que caracteritzen el decidim.Barcelona.

El procés de participació es desenvoluparà en quatre fases:

 

I els mitjans de recollida de propostes i d’idees seran molt diversos: enquestes, debats, trobades presencials, votacions, estadístiques, etc.

El calendari i el desenvolupament de les quatre fases serà el següent:

 

 

 

Emmarcat en la Comissió de Coordinació del 22@ per repensar conjuntament el futur del territori

Aquest procés participatiu s’emmarca en el treball de la Comissió de Coordinació del 22@, creada aquest 2017 per l’Ajuntament i integrada pel Districte de Sant Martí, i les àrees  d’Empresa, Cultura i Innovació, i d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, i la Fundació BIT Habitat.

La comissió té com a missió posar l’accent en la dimensió social, de sostenibilitat i d’innovació d’aquest àmbit. Des del mes de gener, treballa per consolidar els clústers existents i identificar-ne de nous, consolidar la marca, enfortir el teixit empresarial, i donar suport a microprojectes i a l’ecosistema emprenedor que complementi els projectes d’inversió. També prioritza la identificació d’actuacions d’interès públic estratègiques, coordinar la inversió pública i privada, i agilitzar la transformació urbanística.

Dins d’aquest projecte també s’ha creat una Comissió Ampliada del 22@ que s’articula a partir de grups de treball per reimpulsar els drets socials, l’activitat econòmica, la transformació urbana i la participació ciutadana, sota la coordinació tècnica de Barcelona Institute of Technology (Fundació BIT).

Hi participen membres de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, de la Taula de l’Eix Pere IV, de l’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Barcelona (UB), la Fundació b_TEC Campus Diagonal Besòs, el Consorci del Besòs, i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.





Paraules clau

22@/ poblenou/