Barcelona fa durant l’estiu 101 obres de millora de l’espai públic i en finalitza el 92% : Servei de Premsa

Barcelona fa durant l’estiu 101 obres de millora de l’espai públic i en finalitza el 92%

12/10/2017

L’Ajuntament fa balanç de les intervencions fetes durant la temporada amb menys activitat ordinària a la ciutat amb la voluntat de garantir el bon funcionament de la ciutat

S’ha fet 51 obres d’urbanització, mobilitat i infraestructures i 50 pavimentacions sobre més de 200.000 metres de calçada

Els treballs han permès millorar les infraestructures de mobilitat sostenible, ja que s’ha executat la construcció de nous carrils bici i carrils bus per a la implantació de la Fase V de la nova xarxa de bus

 

L’Ajuntament ha fet balanç de les intervencions dutes a terme durant la campanya d’estiu per millorar l’espai públic de la ciutat. Barcelona viu cada any durant la temporada d’estiu un descens de la seva activitat ordinària i un augment de la pressió turística. Dues circumstàncies que fan modificar també la dinàmica de treball dels serveis municipals.

Per una banda, la baixa de la mobilitat associada als desplaçaments laborals permet entomar obres de complexitat i gran afectacions al trànsit, i per una altra, l’augment de la utilització de l’espai públic fa incrementar els serveis de manteniment per garantir el nivell de qualitat exigit.

 

Obres, serveis, mobiliari urbà i jocs infantils

Pel que fa a obres, durant l’estiu s’han realitzat 101 actuacions en total. D’elles, 51 corresponen a millores de la urbanització, de mobilitat i d’infraestructures ferroviàries i de serveis, i 50 són de pavimentació. Fins al 22 de setembre, de totes elles se n’ha finalitzat el 92%.

Com a obra més destacada, aquest estiu s’han iniciat els treballs per fer la cobertura de la Ronda de Dalt. En concret, s’ha construït els fonaments i estructura de la futura cobertura entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

Per incrementar la seguretat viària de les calçades xarxa bàsica i local, s’ha realitzat 50 actuacions de pavimentació sobre un total de 205.270,17 metres quadrats. Destaquen intervencions en vies bàsiques de la ciutat com la Gran Via, Pau Claris, Josep Tarradellas, Aragó, cruïlla Diagonal-Roger de Llúria, Balmes o Ganduxer. S’ha actuat també sobre dos bulevards de la ciutat: el tram central del passeig de Sant Joan, entre Indústria i Rosselló, i el tram central de la Via Augusta, entre Travessera de Gràcia i Sèneca.

També s’han realitzat 104 actuacions vinculades a obres de serveis –subministraments d’aigua, gas, etc.–, 50 d’elles al juliol i 54 a l’agost. A més, s’ha fet un total de 220 obres que corresponen a serveis de companyies.

Les millores d’aquest estiu han tingut impacte també sobre el mobiliari urbà. Des de juliol a agost, s’ha invertit 113.657,10€ a renovar 153 bancs i cadires –13.820,07€–, 684 fitons –80.426,49€– i 516 metres quadrats de baranes –19.410,54€–.

A les àrees de jocs infantils hi ha hagut un augment de les reparacions durant el mes de juny, quan s’ha arribat a les 1.601 actuacions. Al juliol, se n’ha fet 1.098, i a l’agost, 912. Aquest creixement ha fet que baixessin les comunicacions ciutadanes d’incidències en aquests espais.

 

Impuls de la mobilitat sostenible: carrils bici i nova xarxa de bus

El desplegament de la xarxa ciclista també ha tingut un impuls important. Així, s’ha baixat de les voreres els carrils del passeig de Sant Joan i el passeig Pujades, i el que connecta l’avinguda Diagonal amb el Campus Besòs. A més, durant l’estiu s’ha iniciat l’execució dels nous carrils de Josep Carner, París-Londres, Ganduxer, Doctor Fleming, avinguda Pau Casals, Esteve Terrades, Rio de Janeiro, Degà Bahí, Sant Antoni Maria Claret-Indústria-Biscaia, Sardenya-Ramon Trias Fargas i Marina-Sardenya.

D’altra banda, el novembre està prevista la implantació de la Fase V de la Nova Xarxa de bus, i aquest estiu també ha servit per fer possible aquest primer desplegament. S’han construït nous trams de carril bus a València, entre Navas de Tolosa i Espronceda; a Gran Via costat mar, entre Josep Pla i Rambla Prim; a l’av. Meridiana, entre Fabra i Puig i Rio de Janeiro; a Via Augusta (entre Travessera de Gràcia i Comte de Salvatierra), i al passeig de Sant Joan, (entre Travessera de Gràcia-Sant Antoni M. Claret i Còrsega-Provença en el sentit descendent; entre av. Diagonal-Roselló i Industria-Travessera de Gràcia en sentit ascendent).Compartiu aquest contingut