Sant Andreu comptarà amb una àrea d’esbarjo de gossos de 700m2 : Servei de Premsa

Sant Andreu comptarà amb una àrea d’esbarjo de gossos de 700m2

12/10/2017

La zona d’esbarjo comptarà amb 5 jocs d’agility perquè els propietaris puguin practicar aquest esport amb els seus gossos

Les obres començaran al mes de novembre i és previst que durin dos mesos, de manera que l’àrea pugui estar disponible a començaments de 2018. L’obra compta amb un pressupost de 353.674€

 

Barcelona aposta per la convivència entre les persones i els animals de companyia, pel respecte als drets dels animals i per oferir-los zones on puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats sense generar molèsties. L’objectiu del govern municipal és garantir que com a mínim tots els districtes de la ciutat disposin d’una àrea d’esbarjo per a gossos de 700 metres quadrats o més, a més de crear nous espais i millorar o ampliar els existents, sempre que sigui possible.

El districte de Sant Andreu comptarà amb una àrea d’esbarjo per a gossos de 700m2 amb diversos aparells específics per a les mascotes. L’Àrea està situada a la cantonada del carrer Ferran Junoy amb el Ciutat d’Asunción fins a la cantonada amb el carrer Potosí. D’aquesta manera s’ordenarà una zona que actualment ja està sent utilitzada de manera informal com a àrea de gossos.

Les obres començaran al mes de novembre i és previst que durin dos mesos, de manera que l’àrea pugui estar disponible a començaments de 2018. L’obra compta amb un pressupost de 353.674€

Els usuaris hi podran accedir per dues portes, a la cantonada dels carrers Ferran Junoy i Tucuman, i al camí perimetral de la cantonada entre el carrer Ferran Junoy i el nou carrer que es crearà. Tot el recinte estarà envoltat per una tanca perimetral. En l’itinerari prefixat s’ubicaran bancs accessibles, l’abeurador per als gossos i les papereres.

L’espai està concebut com una àrea verda a dos nivells. En un primer nivell es situarà l’arbrat per a la formació de zones d’ombra format per freixes de flor, i en el segon, es preveu una plantació de plantes aromàtiques, entre les quals, lavanda, romaní, espernallac, i teucrium de flor blava.

La zona d’esbarjo es completarà amb 5 jocs d’agility perquè els propietaris puguin practicar aquest esport amb els seus gossos. Així, s’ubicarà un aparell d’escalada, dos salts a través, un catwalk i un tub.

L’agility consisteix a què el gos superi una sèrie d’obstacles reglamentats en un ordre concret, en el menor temps possible i les mínimes penalitzacions. El recorregut consisteix en uns 20 obstacles (salts d’altura, longitud, roda, túnels, passarel•la, balancí, rampa, slalom, entre altres).

El gos ha de superar els obstacles per ordre correlatiu i el guia (la persona propietària) va corrent al costat indicant amb la veu o amb els braços el següent obstacle a superar, sense tocar al gos en cap moment.

L’àrea de gossos de Sant Andreu és una de les 10 àrees d’esbarjo per a gossos, una per districte, de més de 700 m2 que es van definir per garantir el desplegament d’aquests espais de lleure i convivència a tota la ciutat.

Des del 2016 ençà, s’han succeït les diferents actuacions en aquesta línia: el districte de Nou Barris ja va inaugurar la seva gran àrea d’esbarjo per a gossos de 700 m2 a l’avinguda Meridiana. A més d’aquesta, ja en servei, s’estan redactant els projectes de les àrees de Virrei Amat i Can Dragó.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha licitat les obres de les àrees següents: Parc de la Barceloneta (Ciutat Vella), avinguda Mistral i plaça Letamendi (Eixample), Jardins Bacardí (Les Corts), Piscines i Esports (Sarrià-Sant Gervasi), Coll i Alentorn (Horta-Guinardó) i al Parc de Sant Martí (Sant Martí). Totes elles estaran en funcionament la primavera de 2018. A més, s’estan redactant els projectes de les àrees de Priorat (Sants-Montjuic), plaça Alfons Comín (Gràcia) i la del Parc Estació del Nord (Eixample) en el marc del treball de repensament general del Parc.Compartiu aquest contingut