Mercabarna proposa un canvi en la gestió del seu escorxador per garantir-ne la continuïtat : Servei de Premsa

Mercabarna proposa un canvi en la gestió del seu escorxador per garantir-ne la continuïtat

16/10/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, ha presentat avui al Consell d’Administració la proposta elaborada per la Comissió Executiva de l’empresa respecte al futur de l’escortxador. La proposta consisteix en realitzar un concurs per atorgar a operadors especialitzats la gestió l’activitat de l’escorxador, ara gestionada de manera directa per Mercabarna. D’aquesta manera es pretén garantint la continuïtat de l’equipament, garantir tots els llocs de treball existents i fer possible la creació de nous.

Davant les pèrdues continuades que ha tingut l’escorxador des de la seva posada en marxa l’any 1979 i de la voluntat de que la ciutat continuï comptant amb aquest equipament, Mercabarna pretén trobar, a través d’un concurs públic, un operador especialitzat en el sector carni capaç de rendibilitzar el servei.

La proposta es concreta en cedir a l’empresa guanyadora del concurs el dret de superfície per 20 anys de l’edifici de l’escorxador i les seves instal·lacions, amb un dret de reversió per Mercabarna. Així mateix, l’adjudicatari tindria l’obligació de subrogar-se en el lloc que ocupa Mercabarna en els contractes de servei que té actualment en vigor, garantint d’aquesta manera la continuïtat de tots els llocs de treball de l’escorxador, incloses les 60 persones de la cooperativa que desenvolupa el servei de matança.

El plec de condicions estableix que el cànon a satisfer pel dret de superfície de l’edifici i les instal·lacions seria el corresponent al valor comptable actualitzat amb les últimes inversions. A més, com a la resta d’adjudicitaris de Mercabarna, qui guanyi el concurs hauria de satisfer el lloguer mensual del sòl.

El Consell d’Administració decidirà en breu les condicions definitives de futur que conformaran la línia final a adoptar.

 





Paraules clau

escorxador/ mercabarna/