Barcelona demana “confiança i tranquil·litat” al sector econòmic : Servei de Premsa

Barcelona demana “confiança i tranquil·litat” al sector econòmic

17/10/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa es reuneix amb els principals agents econòmics i socials i reclama combatre l’alarmisme: “Barcelona té capacitats pròpies, un gran potencials i una àmplia reputació internacionals”

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha reunit avui amb els agents econòmics de la ciutat per treballar en enfortir la capacitat econòmica de la ciutat i minimitzar l’impacte de la inestabilitat política i social, conjuntament amb el sector, universitats, entitats i sindicats. A la trobada també hi ha participat els tinents d’alcaldia Gerardo Pisarello i Jaume Collboni, i els regidors Agustí Colom i Montserrat Ballarín.

Ajuntament i representants del sector econòmic han coincidit en la necessitat d’abordar la situació treballant proactivament per una sortida dialogada i per donar un missatge de confiança i fortalesa de Barcelona. L’alcaldessa ha manifestat que Barcelona seguirà treballant per aportar estabilitat i continuïtat als reptes de la ciutat, i ha posat com a exemple la recent presentació del pressupost municipal (xifrat en un volum total de despesa de 2.642’9 milions d’euros), que ara s’ha de negociar amb els grups municipals, i que preveu un increment de la inversió fins als 432’8 milions d’euros.

“Hem de combatre l’alarmisme, perquè la ciutat funciona”. Aquest és un dels principals missatges que l’alcaldessa Colau ha volgut compartir amb el teixit econòmic i social de la ciutat, davant del qual ha defensat que la capital catalana “té capacitats pròpies, un gran potencial acumulat durant les darreres dècades i una reputació internacional reconeguda”. L’alcaldessa ha recordat que la ciutat manté les xifres més altes d’ocupació des del 2009, amb més d’un milió d’afiliats a la Seguretat Social, i ha recordat que les agències de qualificació atorguen un bon escenari per a Barcelona malgrat l’actual moment.

Colau ha anunciat també el reforç de programes de suport al talent, captació d’empreses o millora de la reputació internacional de la ciutat, i també l’increment de la presència en fires i salons per transmetre el missatge de confiança en la bona evolució econòmica de Barcelona. I ha expressat “confiança plena” en la capacitat de Barcelona, i el compromís de l’Ajuntament per exercir “més que mai” el lideratge de la ciutat i reforçar l’estratègia internacional per traslladar el missatge de confiança també a la comunitat internacional. En aquest sentit, el tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha explicat que en les properes setmanes es donarà a conèixer un paquet de mesures que ja s’està treballant de comú acord amb els agents econòmics de la ciutat.





Paraules clau

economia/