Barcelona defensa a València l’impuls de la producció local i ecològica com a part de la resposta al repte de de l’alimentació mundial sostenible : Servei de Premsa

Barcelona defensa a València l’impuls de la producció local i ecològica com a part de la resposta al repte de de l’alimentació mundial sostenible

20/10/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha participat en la 3ª Trobada d’alcaldes i ciutats signatàries del Pacte de Milà de Polítiques Alimentàries (Milan Urban Food Policy Pact) que té lloc a València, i que dona seguiment a l’acord subscrit a Milà l’octubre del 2015, i on han participat representants de prop d’un centenar de ciutats.

 

 

El Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro, ha destacat que “Barcelona ha desenvolupat la seva primera Estratègia de Política Alimentària concretant el seu compromís amb el Pacte de Milà”, i ha posat com a objectiu i repte en el què treballa la ciutat de Barcelona impulsar “la producció local i ecològica, com una part de la resposta al repte de sistemes alimentaris sostenibles”.

L’Estratègia d’Impuls de la Política Alimentària a Barcelona  té com a objectiu impulsar des de l’administració una política adreçada cap a la sobirania alimentària, el consum responsable, la producció agroecològica, els circuits curts de comercialització i la presència del producte agroecològic i de proximitat als mercats municipals, i la lluita contra el malbaratament d’aliments. Això es tradueix en un conjunt d’accions que ja s’estan realitzats o s’impulsaran durant aquest mandat, amb un pressupost estimat total de 11.5M€ i una inversió total de 559.500 €.

En la trobada a València, Barcelona ha destacat com exemple de bones pràctiques la renovació de la xarxa de mercats de Barcelona, que ha permès crear espais que impulsin la millora dels hàbits d’alimentació saludable dels ciutadans, promoure els productes de proximitat, potenciar el mercat com centres dinamitzadors del barri i promoure el comerç local.

El Milan Urban Food Policy Pact (MUFPP) promou el desenvolupament dels sistemes de producció alimentaris, basant-se en els principis de sostenibilitat i justícia social. Barcelona va  contribuir des del principi en l’elaboració d’aquest document on es proposen accions i mesures que serveixin d’instrument per a treballar des de les ciutats contra la malnutrició, la fam, el canvi climàtic i aconseguir ciutats més sostenibles i igualitàries. Fins avui 159 ciutats s’han adherit al pacte.

 





Paraules clau

3ª Trobada Anual i Cimera d’Alcaldes del Pacte de Milà de Polítiques Alimentàries/