Collboni transmet la confiança en l’economia de la ciutat en una trobada amb cònsols i cambres de comerç internacionals en el marc del Barcelona International Community Day : Servei de Premsa

Collboni transmet la confiança en l’economia de la ciutat en una trobada amb cònsols i cambres de comerç internacionals en el marc del Barcelona International Community Day

21/10/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Jaume Collboni s’ha reunit avui amb els cònsols i cambres de comerç internacionals de 30 països en el marc del Barcelona International Community Day

Pel tinent d’alcaldia, l’èxit de la trobada “expressa la confiança que la comunitat internacional, les cambres de comerç, els consolats i les empreses tenen en la ciutat de Barcelona”

 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, s’ha reunit avui amb els cònsols i representants de cambres comerç internacionals de 30 països amb seu a la ciutat, en una trobada prèvia a la inauguració del Barcelona International Community Day, la cita de referència per a la comunitat internacional que viu i treballa a Barcelona, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona activa. A la trobada també hi ha assistit la regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez.

 

 

 

Collboni s’ha reunit amb els representants diplomàtics de països amb seu a Barcelona. Entre ells, França, Equador, Turquia, Regne Unit, Mèxic, Emirats Àrabs Units, Alemanya, Rússia, Finlàndia, Marroc, Brasil, Portugal, Canadà, o Suïssa entre d’altres.

L’objectiu de la trobada ha estat compartir informació, i donar tranquil·litat i confiança als operadors econòmics estrangers davant la situació actual. L’Ajuntament ha volgut recordar la capacitat econòmica de la ciutat i àrea metropolitana. A tal efecte, s’ha començat lliurant informació que recull dades econòmiques de la ciutat que donin seguretat als operadors internacionals. Aquesta documentació es fa arribar també a operadors econòmics internacionals, ambaixades i mitjans de comunicació estrangers.

Collboni ha destacat l’èxit del Barcelona International Community Day, “aquesta edició tenim un 15% més d’expositors i això demostra la confiança que la comunitat internacional, les cambres de comerç, els consolats i les empreses tenen en la ciutat de Barcelona”. Pel tinent d’alcaldia, Barcelona ha demostrat “la seva vocació internacional, oberta, tolerant, solidària, i en el context en el que estem ara, més confiable que mai.” Collboni ha manifestat que “he transmès al cos consular i a les cambres de comerç que l’Ajuntament de Barcelona està ben qualificat des del punt de vista financer, que manté la vocació d’acollir professionals de l’estranger, i que continuarà sent així els propers mesos perquè això forma part de l’ADN de la ciutat”

 

Quatre edicions d’acollida i referència per a la comunitat estrangera

En la seva quarta edició, el Barcelona International Community Day presenta un programa amb més de 40 activitats i un espai d’exposició d’informació, serveis i productes per a atendre les necessitats de les persones que arriben a Barcelona de tot el món.

La jornada presenta un programa complet amb més de 40 activitats, entre conferències, taules rodones i tallers, networkings, activitats d’animació i infantils. A més, la fira comptarà amb 78 expositors amb productes i serveis especialitzats per atendre les necessitats de les persones que arriben a Barcelona de tot el món.

Aquest any també hi haurà cinc persones amfitriones de l’esdeveniment: Philippe Delespesse (Bèlgica), soci director d’Intel·ligència Creativa; Tomás Díez (Veneçuela), director de Fab Lab Barcelona; Ma Kexing (Xina), gestora cultural i traductora de literatura catalana i espanyola; Gaëlle Patin Laloy (França), responsable del Programa Diversitat i Interculturalitat a Casa Àsia; i Mohamed Soulimane (Marroc), compositor, fundador i director de l’Orquestra Àrab de Barcelona





Paraules clau

Barcelona International Community Day/