Sant Andreu reurbanitzarà la Plaça Trinitat per fer-la més amable per als vianants : Servei de Premsa

Sant Andreu reurbanitzarà la Plaça Trinitat per fer-la més amable per als vianants

21/10/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

És una de les principals actuacions urbanístiques que durà a terme el consistori per adequar l’espai públic en el conjunt del barri de Trinitat Vella

El projecte preveu reduir el trànsit rodat, ampliar les dimensions de la plaça i que aquesta arribi fins a les façanes que la delimiten.

 

L’Ajuntament reurbanitzarà la Plaça Trinitat del districte de Sant Andreu per donar prioritat als vianants i fer un espai més amable per als veïns. Aquesta és una de les principals actuacions urbanístiques que durà a terme el consistori per adequar l’espai públic en el conjunt del barri de Trinitat Vella. L’actuació començarà a principis de novembre, i està previst que tingui una durada de 7 mesos

El projecte preveu reduir el trànsit rodat, ampliar les dimensions de la plaça i que aquesta arribi fins a les façanes que la delimiten. S’eliminarà la fragmentació provocada per les grades, jocs i graons, i es mantindrà la vegetació existent i la zona de jocs infantils. L’actuació suposa una inversió de 1.250.148,13 euros.

 

 

La pavimentació de la plaça busca la continuïtat i la percepció ordenada i sòbria de l’espai. Per això es col·locarà un base de llosa de color gris negre amb detalls en color negre.

Davant el caràcter emblemàtic que la parròquia de la Santíssima Trinitat té, no només per a la plaça, sinó per a la història del barri, es farà un tractament singular a l’àrea del davant d’aquest equipament. Es destacarà mitjançant una escala suau i ampla, de graons de color negre, amb la qual s’emfatitzarà la seva presència i, a la vegada, es facilitarà un escenari natural per als diferents actes que recull la plaça durant l’any.

 

La proposta preveu que a la part sud de la plaça s’instal·li una pèrgola, que actuarà com a protecció solar durant els mesos més càlids i que funcionarà com a zona de reunió per als veïns. També es configuraran altres espais de trobada a prop de les agrupacions d’arbres que es mantenen, i s’instal·larà mobiliari per a més comoditat.

La zona de jocs infantils es traslladarà a una cota intermèdia a l’oest de la plaça. I es resoldrà el desnivell amb uns murets baixos que serviran tant de contenció de terres com de protecció. De la mateixa manera, aquests murets serviran com a jardineres que recullen arbres existents i trasplantats, facilitant l’ombra en l’espai de jocs.

Respecte la il.luminació, s’hi instal.laran dos tipus diferents: una de caràcter més general que segueix el perímetre de la plaça i entre l’arbrat existent i una més específica de columnes altes i focus que permet alliberar el centre de la plaça d’obstacles.

 

 

El projecte contempla mantenir gran part de l’arbrat Seguint les recomanacions de Parcs i Jardins i d’acord amb les demandes consensuades dels veïns, es mantindrà la gran majoria d’arbres i a la part més propera a la parròquia es treuran algunes xicrandes per tal d’alliberar l’espai per a actes públics.





Paraules clau

Plaça Trinitat/ Sant Andreu/