Barcelona rebateja els Jardins del Príncep de Girona amb el nom de Jardins del Baix Guinardó : Servei de Premsa

Barcelona rebateja els Jardins del Príncep de Girona amb el nom de Jardins del Baix Guinardó

26/10/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda al canvi de denominació dels Jardins del Príncep de Girona per Jardins del Baix Guinardó, amb l’objectiu que es converteixin per la seva ubicació al bell mig del barri, la gran superfície i l’ús que es fa de l’espai, en un nou espai que remarqui la identitat d’aquest barri ubicat al districte d’Horta-Guinardó.

La Ponència del Nomenclàtor ha informat favorablement el canvi, d’acord amb la proposta presentada pel districte, segons la qual el nou nom donarà un element característic i d’identitat al barri.

El Plenari d’Horta-Guinardó ha aprovat el canvi de denominació amb els suports de BComú, PSC, ERC, C’s i el GM Demòcrata.

Els Jardins, amb una superfície de 15.749m2, estan situats en l’espai delimitat pels carrers Taxdirt, Travessera de Gràcia, carrer Marina i carrer Lepant.

Ara, un cop el districte i la Ponència del Nomenclàtor han avalat l’acord, el canvi de denominació seguirà el seu tràmit administratiu, amb l’objectiu que pugui completar-se l’expedient i ser una realitat de cara a la primavera.

Amb el canvi de nom es dóna resposta a una petició veïnal que va néixer l’anterior mandat, fruït d’un procés participatiu per a definir els usos dels propis jardins, així com unes petites reformes que s’hi van fer (procés participatiu per a la reforma dels jardins, 2014). En el marc d’aquest procés d’anàlisi de les necessitats i millores dels jardins, va sorgir la proposta de canviar-los el nom i es van recollir quatre propostes:  Jardins del Baix Guinardó, Jardins de la Princesa Leonor, Parc de la República i Parc del Llac.

Durant aquest mandat, el districte d’Horta-Guinardó ha donat continuïtat a aquell procés participatiu recollint les demandes dels residents de la zona, treballant-les amb l’Associació de veïns del Baix Guinardó  i portant-les a debat al consell de barri, del mes de maig del 2017. En base a aquest procés, es va acordar que la proposta de nom més adient i més òptima era la de Jardins de Baix Guinardó, atès que dotava d’un element característic i d’identitat al barri. La iniciativa també s’emmarca en la voluntat d’anar rebaixant la càrrega simbòlica de la monarquia en el nomenclàtor de la ciutat.

Durant aquests dos anys, la demanda del canvi de nom ha tingut seguiment tant per part del veïnat, a títol individual, com a nivell col·lectiu a través de l’associació de veïns del barri, a banda d’alguns grups municipals.





Paraules clau

Horta-Guinardó/ Jardins del Baix Guinardó/ Jardins del Príncep de Girona/