Plataforma LIVE rep el premi a l’entitat que més ha promogut l’ús vehicle elèctric : Servei de Premsa

Plataforma LIVE rep el premi a l’entitat que més ha promogut l’ús vehicle elèctric

27/10/2017



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

L’edició 2017 dels Premis AEDIVE- Santiago Losada va tenir lloc ahir a la nit al Casino de Madrid. Al voltant de 200 professionals del món de la mobilitat elèctrica i l’Administració van assistir a l’entrega dels premis. La Plataforma LIVE va rebre el reconeixement a l’entitat que més ha promogut entre la societat l’ús del vehicle elèctric. La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de la plataforma LIVE, la Sra. Mercedes Vidal, va ser l’encarregada de recollir el premi per part de Jon Asín, president d’AEDIVE.

L’associació Empresarial pel Desenvolupament i l’Impuls del Vehicle Elèctric (AEDIVE) ha organitzat el IV Congrés Europeu del Vehicle Elèctric que ha tingut lloc els dies 26 i 27 d’octubre a Madrid. L’objectiu és debatre sobre la situació del sector del vehicle elèctric tant a Europa com al nostre país, i les perspectives del desenvolupament a curt i mig termini. La regidora de Mobilitat i presidenta de la plataforma LIVE, Mercedes Vidal, va participar en la ponència “Vehicle elèctric en el transport públic i privat. Cap a on anem?”. En el marc del congres s’ha formalitzat un acord de col·laboració entre AEDIVE- LIVE, amb l’objectiu de establir sinergies de col·laboració entre les dues entitats. Posteriorment es va celebrar un consell consultiu amb els membres directors de la Plataforma LIVE presents al congres on es van parlar de temes estratègics de la Plataforma. Aquest mes es compleix un any de la signatura del tercer conveni multilateral de la Plataforma LIVE.

Durant el congres, el secretari d’Estat d’Energia, Daniel Navia, ha anunciat una nova línia d’ajudes pel vehicle elèctric. Es tracta d’uns nous incentius per la compra de cotxes elèctrics i híbrids a traves del pla ProMovea. El secretari ha explicat que les mesures es “concretaran durant les pròximes setmanes” i que l’objectiu és “combinar tant el suport a la demanda com a les infraestructures energètiques i el desenvolupament industrial del vehicle”.

Isabell Büschel, consultora de Polítiques i Dret europeu de Transport i Medi ambient ha fet una ponència magistral sobre com impulsar la transició d’Europa cap a l’electromobilitat. També s’han celebrat taules rodones amb els principals fabricants del sector públic i privat en les quals s’ha parlat sobre el compromís per a desenvolupar el vehicle elèctric a Espanya i quins són els principals desafiaments immediats del sector.

 

QUÈ ÉS AEDIVE

L’associació Empresarial pel Desenvolupament i l’Impuls del Vehicle Elèctric és una associació empresarial sense ànim de lucre que treballa per al desenvolupament i l’impuls del mercat del vehicle elèctric a Espanya i amb això, de consolidació del negoci per al teixit empresarial i industrial del sector.
AEDIVE ho conformen empreses, principalment, i la seva finalitat és treballar amb les Administracions centrals, autonòmiques i locals, així com amb institucions públiques i privades, altres associacions i agents del mercat per harmonitzar actuacions que promoguin el desenvolupament d’una infraestructura de recarrega de vehicles elèctrics eficient i segura.

 

QUÈ ÉS LIVE

La Plataforma LIVE és l’entitat que aposta per una Barcelona més néta amb la reducció de les emissions de CO2, el soroll, l’estalvi d’energia i el foment de les fonts d’energia renovable amb la implementació dels vehicles de gas i elèctrics. Els principals eixos d’acció de l’entitat són els següents:

La Plataforma LIVE està constituïda per entitats tant públiques com privades, adherides a l’entitat segons diferents nivells de participació: Membres Directors, Membres Col·laboradors i Entitats Vinculades. Totes 3 categories s’organitzen a través de grups de treball, així com també comissions contínues i transversals.

Els Membres Directors d’aquest conveni, en l’àmbit públic, són l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya, qui col·labora des de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) i de l’Institut Català d’Energia (ICAEN). En l’àrea d’empreses públiques participa a través de Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). En l’àmbit privat, formen part de la Plataforma LIVE els principals fabricants SEAT, Nissan, Volkswagen-Audi España i Renault, en relació al sector energètic Gas Natural Fenosa i ETRA a l’àmbit de construcció i serveis.

 





Paraules clau

vehicle elèctric. live/