L’Ajuntament de Barcelona convida a juristes i experts a parlar sobre delicte de sedició i presos polítics, a La Model : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona convida a juristes i experts a parlar sobre delicte de sedició i presos polítics, a La Model

14/11/2017

Dimecres, 15 de novembre, a les 18 hores, al teatre de l’antiga presó Model de Barcelona (c/Entença 155), el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, participa a la conferència ‘Drets i presons’.

L’Ajuntament de Barcelona inicia aquest dimecres un seguit de conferències que tindran lloc al teatre de l’antiga Presó Model de Barcelona, i que tenen com a objectiu reflexionar sobre la relació entre presó i ciutat, on s’abordaran qüestions tan actuals com el delicte de sedició i la figura del pres polític.

Durant dos dimecres seguits -demà, 15 de novembre, i el següent, 22 de novembre- la tinença d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència reunirà a juristes, acadèmics i experts de l’àmbit dels drets humans i de les ciències socials per a participar en aquest cicle, que porta el títol de ‘Drets i presons’.

Així, demà dimecres, 15 de novembre, a les 18 hores, s’inaugurarà la sessió amb la participació dels juristes Javier Pérez Royo i Victoria Rosell, a més del tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania del consistori, Jaume Asens, que debatran sobre el contingut del delicte de sedició; quins són els seus antecedents i sobre qui és competent per jutjar aquest delicte. A la segona part de la sessió es plantejarà la pregunta :“Hi ha presos polítics a Espanya?”.

A la sessió del dia 22 de novembre, a les 18 hores, el focus se centrarà en les limitacions que el fet de ser dona afegia a la realitat de veure’s privades de llibertat.  Sota el títol ‘La Model ‘Dona i Presó’’, s’ha convidat a Encarna Bodelón, directora del Grup Antígona (UAB); a l’advocada Gemma Calvet, i a Gracia Amo, mare d’un presó mort a la presó.

 Compartiu aquest contingut