Afectacions a la mobilitat al carrer Sardenya, davant del temple de la Sagrada Família : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat al carrer Sardenya, davant del temple de la Sagrada Família

22/11/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A partir del 23 de novembre, es tallarà la circulació de manera provisional al carrer Sardenya, entre Provença i Mallorca, per la Fira de Nadal de la Sagrada Família

 

Demà, 23 de novembre, es tallarà el trànsit al carrer Sardenya de manera provisional, en el tram comprès entre el carrer Provença i el carrer Mallorca, al districte de l’Eixample. El tall es fa amb motiu de l’ocupació de l’espai per la Fira de Nadal de la Sagrada Família. Es dóna el cas que durant aquest període es superposen els visitants del temple amb els visitants de la fira, generant un espai de gran afluència.

La mesura suposarà desplaçar temporalment les dues parades del bus turístic que existeixen actualment al carrer Sardenya, que es mouran fins al carrer Nàpols, entre el carrer Provença i el carrer Mallorca. Els operadors turístics adaptaran el seu recorregut a la nova ubicació de la parada. Mentre duri l’afectació, l’aparcament d’aquest tram (set places en total) quedarà suprimit. El tancament d’aquest tram de carrer es realitzarà amb elements de mobiliari urbà (jardineres de grans dimensions i cubs de formigó) que es distribuiran estratègicament per possibilitar el tall.

La iniciativa s’inscriu en el grup de mesures aprovades per la Junta Local de Seguretat de Barcelona en el marc del grup específic que es va crear després de l’atemptat terrorista del passat 17 d’agost, amb l’objectiu de realitzar anàlisis de riscos i valorar l’adopció de mesures addicionals que s’hagin de prendre en cada moment. En aquest subgrup de caràcter tècnic han estat treballant de manera coordinada l’Ajuntament de Barcelona (les àrees de Seguretat i Prevenció, – Guàrdia Urbana i Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament-, d’Urbanisme, Mobilitat, districtes, Turisme) els Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guardia Civil. Fruit d’aquesta tasca s’han determinat un seguit de mesures que s’implantaran de manera progressiva i de comú acord i de manera coordinada amb tots els cossos policials.

Entre els punts acordats, s’hi inclou una peatonalització dels entorns de la Sagrada Família, que s’inicia demà amb aquest tall del carrer Sardenya i que s’inscriu en el marc dels projectes existents de pacificacions dels entorns del temple. També es fa amb l’objectiu de millorar la seguretat viària davant ocupacions de calçada fruit de l’acumulació de persones.

Abans que finalitzi l’any se sumaran noves actuacions i es tallarà la circulació en tres trams més de carrers de l’entorn del temple de manera definitiva. Es tracta del tram del carrer Marina, entre València i Mallorca; el tram del carrer Marina, entre Mallorca i Provença (sense afectar el trànsit del carrer Mallorca); i el tram del carrer Provença, entre Marina i Sardenya. Aquestes modificacions implicaran desviacions de la línia V21 que deixarà de circular pel tram del carrer Marina, entre València i Travessera de Gràcia per fer-ho pel carrer Padilla. Els veïns de la zona podran seguir accedint als seus aparcaments i es permetrà el pas als vehicles d’emergències.





Paraules clau

carrer Sardenya/ mobilitat/