Barcelona inicia la modificació del reglament Orgànic Municipal que permetrà la possibilitat del vot telemàtic : Servei de Premsa

Barcelona inicia la modificació del reglament Orgànic Municipal que permetrà la possibilitat del vot telemàtic

05/12/2017



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’assistència telemàtica i de votació remota estarà contemplada en cas de maternitat, paternitat, embaràs o malaltia greu dels membres de la Corporació municipal

Es podrà votar amb aquesta modalitat al Plenari del Consell Municipal

 

L’Ajuntament de Barcelona inicia el tràmits per la modificació del reglament Orgànic Municipal (ROM) amb la finalitat de regular la possibilitat d’assistència telemàtica i de votació remota per causa de maternitat, paternitat, embaràs o malaltia greu dels membres de la Corporació municipal. Aquest vot telemàtic es podrà exercir en les votacions del Plenari del Consell Municipal, al tractar-se d’un vot personal i que no pot delegar-se.

Per Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI, “aquesta proposta és un canvi que ens permet avançar en posar al centre de la política les necessitats vitals i entendre que l’exercici polític -de tots i totes nosaltres- no està exempt del que ens passa a la nostra vida quotidiana, per això cal buscar una major flexibilitat”.

Aquesta primera proposta, que introdueix mesures de modernització i canvi per tal de poder fer compatible la vida quotidiana amb l’exercici públic, ha estat avui aprovada a la Comissió de Presidència, Drets de ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció. Després d’aquest tràmit s’haurà de sotmetre a informació pública per un termini de 30 dies, a comptar a l’endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), per tal que es puguin presentar al·legacions, suggeriments o esmenes.

L’acord sobre l’aprovació definitiva del text es farà al Plenari del Consell Municipal, el mateix òrgan on ja es va aprovar el 16 de febrer el 2001 el ROM vigent.





Paraules clau

vot telemàtic/