Els beneficiaris del Fons d’Emergència Social reben aquest curs el 100 % de l’ajut de menjador escolar : Servei de Premsa

Els beneficiaris del Fons d’Emergència Social reben aquest curs el 100 % de l’ajut de menjador escolar

13/12/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Per primera vegada, en la convocatòria dels ajuts de menjador escolar de la ciutat de Barcelona s’aplica el llindar de risc de pobresa proporcionat per l’Idescat a l’hora d’atorgar els ajuts, d’acord amb la Resolució 17/XI del Parlament de Catalunya.

El procés per sol·licitar l’ajut de menjador s’ha simplificat en el cas dels beneficiaris del Fons d’Emergència Social, que només han hagut de demanar en el centre escolar l’ajut de menjador per al curs 2017-2018, sense haver de presentar la documentació.

27.215 escolars reben l’ajut de menjador aquest curs 2017-2018, xifra que suposa un augment de 3.820 respecte el passat

L’augment d’ajuts de menjador escolar per part delConsorci d’Educació de Barcelona ha anat acompanyat d’un increment del pressupost de gairebé 1.500.000 d’euros.

 

El Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Barcelona han ampliat els ajuts de menjador escolar fins a 6€, que és l’ajut complet, a tots els beneficiaris del Fons d’Emergència Social. També s’han aplicat els llindars indicats en la Resolució 17/XI del Parlament de Catalunya.

Han pogut optar a un ajut de menjador escolar totes aquelles famílies amb una renda anual no superior al llindar de risc de pobresa proporcionat per l’Idescat. Aquesta xifra de renda anual es calcula segons el nombre de persones que integren la unitat familiar. Amb aquest nou llindar de referència, un 9% més de famílies han pogut optar a aquesta ajuda.

La vicepresidenta del Consorci d’Educació de Barcelona i tinenta de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, ha remarcat que “garantir l’àpat complet de tots els infants ha de ser una prioritat en qualsevol societat que es consideri digna. Per això Barcelona fa un pas més i cobreix el 100% del cost del dinar als infants i adolescents de famílies beneficiàries del Fons d’Emergència Social. I ho fa mitjançant la creació d’una finestreta única per facilitar el dia a dia de les famílies, de manera que poden tramitar el Fons i l’ajut menjador a la vegada. És el mateix objectiu del projecte Institut a Temps Complet, amb el qual hem incorporat menjador escolar en 20 instituts per assegurar que els adolescents i joves tenen l’àpat garantit”.

Enguany, amb l’objectiu de millorar i facilitar el procés tant a les famílies com als centres educatius, s’ha simplificat la documentació a presentar. En el cas dels alumnes adjudicataris d’un Fons d’Emergència Social, per a famílies amb menors de 0 a 16 anys,n’han tingut prou de demanar-ho al centre educatiu sense haver de presentar cap tipus de documentació.

A primària s’augmenta el nombre de dies d’ajut de menjador que passa 165 a 170 dies. El diferencial de dies fins als 177 del curs actual, s’assumeix mitjançant una compensació extraordinària entre les baixes i les altes per malaltia dels alumnes.

 

Document relacionat: Els ajuts de menjador escolar en xifres i programa “Institut a Temps Complet”





Paraules clau

ajut de menjador escolar/