Desplegament final del programa Superilles al barri de la Maternitat i Sant Ramon : Servei de Premsa

Desplegament final del programa Superilles al barri de la Maternitat i Sant Ramon

01/01/2018

L’Ajuntament de Barcelona inicia les darreres actuacions que permetran culminar la Superilla de la Maternitat i Sant Ramon, delimitada per la Trav. de les Corts, la Riera Blanca, l’Av. de Madrid i la Gran Via Carles III

El Govern municipal reurbanitzarà els carrers Conxita Supervía, Benavent, Regent Mendieta, Pintor Pahissa i Comte Güell per guanyar més espai per vianants i més verd per la ciutat

L’objectiu és restar pes a l’espai destinat al vehicle privat i destinar-lo als ciutadans incrementant les zonesd’estada, de lleure, de trobada i de convivència a Barcelona

 

 

L’Ajuntament de Barcelona aposta per un model de ciutat més sostenible que permeti afrontar el repte de millorar la qualitat de vida de les persones, fent que la ciutat sigui més habitable i més saludable. El Govern Municipal es fixa com a objectius prioritaris combatre els nivells de contaminació de l’aire, el soroll produït pel trànsit, els índex d’accidentalitat viària i la manca de verd, alhora que treballa per augmentar la qualitat dels espais de relació de la ciutadania.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Barcelona continua desenvolupant el programa Superilles “Omplim de vida el carrer” a diversos espais de la ciutat. La fita és guanyar el carrer per les persones, recuperant-lo per les funcions socials, d’interacció, d’estada, de salut, d’esbarjo i incrementant-ne el verd urbà.

En aquest marc, el Govern municipal encara la recta final del desplegament del programa Superilles al barri de la Maternitat i Sant Ramón, al districte de les Corts. Concretament, l’actuació consisteix en intervenir sobre alguns dels carrers que queden delimitats per la trav. de les Corts, el c/ de la Riera Blanca, l’av. de Madrid i la Gran Via de Carles III, un àmbit que compta amb una superfície de 20,6 ha de les quals 8,7 són d’espai públic. L’objectiu és diversificar vies que serveixen al trànsit de pas i qualificar-ne d’altres per a funcions com les d’esbarjo, l’estada i la implantació del verd i la biodiversitat.

El procés d’implantació d’aquesta Superilla ja es va iniciar a l’anterior mandat, quan es va dur a terme el procés consultiu i de debat amb els veïns, comerciants i entitats de l’entorn per determinar quina era la proposta per aquest espai; també es van realitzar les primeres intervencions de millora a diverses cruïlles del c/ de la Riera Blanca, de la Trav. De les Corts i de l’Av.Madrid; i es va actuar a alguns trams de carrer del c/Regent Mendieta, del c/Benavent, del c/del Comte Güell i del passatge Felipe de Paz. Ara el desplegament del programa agafa la seva forma definitiva amb l’inici de quatre actuacions més amb les quals finalitzarà la implantació del programa Superilles a la Maternitat i Sant Ramón.

 

Documents relacionats:

Nota de premsa en format PDF

Imatges i renders (ZIP)

Tall d’àudio (m4a)Compartiu aquest contingut