Barcelona destina 2M a iniciar les obres de set àrees de gossos : Servei de Premsa

Barcelona destina 2M a iniciar les obres de set àrees de gossos

02/01/2018

L’Ajuntament ha posat en marxa els treballs per crear cinc nous espais destinats a l’esbarjo dels gossos als districtes de Ciutat Vella, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta i Sant Andreu, i ampliar i millorar-ne dos més d’existents a l’Eixample

Les àrees comptaran amb jocs per a gossos, mobiliari urbà adaptat per al benestar dels animals i nova vegetació

Les actuacions s’emmarquen en l’aposta del Govern municipal per la convivència entre les persones i els animals de companyia i l’objectiu d’oferir-los zones on puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats sense generar molèsties

 

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per habilitar set àrees d’esbarjo per a gossos distribuïdes per tota la ciutat. En concret, se’n crearan cinc de noves als districtes de Ciutat Vella, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta i Sant Andreu, i se n’ampliaran dues més d’existents a l’Eixample.

Les actuacions s’emmarquen en l’aposta de Barcelona per la convivència entre les persones i els animals de companyia, pel respecte als drets dels animals i per oferir-los zones on puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats sense generar molèsties. En aquest sentit, l’objectiu del Govern municipal és garantir que com a mínim tots els districtes de la ciutat disposin d’una àrea d’esbarjo per a gossos de 700 metres quadrats (m2) o més, a més de crear nous espais i millorar o ampliar els existents, sempre que sigui possible.

Els set projectes que estan en marxa sumen una inversió total de 1.930.000 euros. Totes les zones d’esbarjo estaran en funcionament a la primavera de 2018, i tindran jocs per a gossos, mobiliari adaptat per al benestar dels animals, un abeurador i nova vegetació.

Els cinc espais de nova creació s’estan habilitant en els següents punts de la ciutat:

– Ciutat Vella: Parc de la Barceloneta, al passeig Marítim, 15. Superfície: 700 m2. Inversió: 300.000 euros. Finalització d’obres: març 2018
– Horta-Guinardó: Carrer de Coll i Alentorn, entre els carrers de Saturnino Calleja i Juan Valera. Superfície: 700 m2. Inversió: 300.000 euros. Finalització d’obres: març 2018.
– Sarrià-Sant Gervasi: Dins l’àmbit dels Jardins Piscines i Esports, en el xamfrà dels carrers de Ganduxer i Bori i Fontestà. Superfície: 1.300m2. Inversió: 320.000 euros. Finalització d’obres: març 2018.
– Les Corts: Als Jardins de Bacardí, a la travessera de les Corts, 122. Superfície: 700m2. Inversió: 300.000 euros. Finalització d’obres: gener 2018.
– Sant Andreu: Aquesta és la de Ciutat d’Asunción, a la cantonada dels carrers de Ferran Junoy i Tucumán. És una de les deu àrees de gossos de 700 metres quadrats o més que hi haurà a cada districte de la ciutat. Superfície: 700 m2. Inversió: 340.000 euros. Finalització d’obres: gener 18.

Pel que fa a les àrees d’esbarjo existents que s’estan ampliant i adequant, totes dues s’ubiquen a l’Eixample i tenen una inversió conjunta prevista de 370.000 euros:

– Avinguda de Mistral, entre el carrer de Vilamarí i l’avinguda del Paral·lel. Superfície: 400 m2. Finalització d’obres: març 2018.
– Costat mar de la plaça del Doctor Letamendi. Superfície: 700 m2. Finalització d’obres: març 18.

 

Un degoteig constant de noves àrees

Des del 2016 ençà, s’ha anat avançant en l’objectiu que cada districte disposi d’una àrea per a gossos gran. La de Sant Andreu que s’està treballant ara és una d’elles, i Nou Barris ja va inaugurar la seva a l’avinguda Meridiana. A més d’aquestes, s’estan redactant els projectes de les àrees de Virrei Amat i Can Dragó.

A més, l’Ajuntament ha iniciat les obres de l’àrea de Sant Martí, i està redactant els projectes de les àrees de Priorat (Sants-Montjuic), plaça Alfons Comín (Gràcia) i la del Parc Estació del Nord (Eixample) en el marc del treball de repensament general del parc.

 

Descarregar àudio declaracions (m4a)Compartiu aquest contingut