L’Ajuntament de Barcelona dóna suport a les accions humanitàries de l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA) : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona dóna suport a les accions humanitàries de l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA)

10/01/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Signen un conveni per promoure l’assistència social i la protecció dels drets humans a Jordània, Líban, Síria i els territoris palestins ocupats

Laura Pérez dóna suport a l’agència internacional davant de les declaracions expressades pel president d’Israel contra l’existència d’UNRWA

 

L’Ajuntament de Barcelona ha refermat avui el seu vincle amb l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA), amb la signatura d’un conveni de col·laboració amb els projectes d’assistència dels refugiats de Palestina que es troben a Jordània, Líban, Síria i als territoris palestins ocupats. Aquesta agència realitza, des de fa més de seixanta anys, assistència a aquesta població en l’àmbit de l’atenció social, cobrint les necessitats en educació, salut i serveis socials, entre d’altres.

El conveni està dotat amb 95.000 euros procedent del pressupost 2017 de la Direcció de Justícia Global i Cooperació del consistori i té com a objecte, d’una banda, donar suport a les funcions pròpies d’atenció humanitària de la població palestina refugiada a la Franja de Gaza, i de l’altra, a una activitat de sensibilització a Barcelona respecte de la problemàtica d’aquesta població.

Concretament, d’aquesta quantitat, 75.000 euros es destinaran al projecte d’acció humanitària ‘Impulsant la resiliència a través d’activitats psicosocials per a la població infantil de la Franja de Gaza’, que té com a objectiu atendre psicològicament els infants afectats per la violència pel bloqueig del govern israelià; la resta, 20.000 euros, es destinaran a les accions de projecte d’Educació pel Desenvolupament ‘Seguim sent refugiades i refugiats de Palestina’.

El conveni s’ha fet públic avui durant la visita de la Directora Executiva d’UNRWA Espanya, Raquel Martí, a l’Ajuntament de Barcelona, on ha estat rebuda per la regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, i pel director de Justícia Global i Cooperació del consistori, David Llistar.

Pérez ha recordat que el consistori dóna suport a UNRWA “per la coincidència de la seva missió i finalitats amb el Pla Director de Justícia Global, que entre d’altres valors, defensa els drets humans i la pau”. “L’acció humanitària és un dels eixos al què l’Ajuntament vol contribuir, vistes les creixents vulnerabilitats i amenaces que pateixen poblacions refugiades, com la palestina”.

 

Més recursos per a persones refugiades

Laura Pérez ha aprofitat la visita d’UNRWA Espanya al consistori per manifestar el suport del consistori a aquesta agència internacional davant de les declaracions fetes recentment pel president d’Israel, Benjamin Netanyahu, instant a la seva desaparició. “La seva funció és absolutament vital”, ha subratllat la regidora.

Pérez també ha volgut destacar que l’Ajuntament de Barcelona “no s’ha quedat de braços plegats davant el manifest incompliment dels compromisos internacionals en matèria de reubicació i reassentament”. En aquest sentit, ha recordat que el consistori ha interpel·lat sobre aquest incompliment a l’Estat Espanyol, a la Comissió Europea i a diferents organismes internacionals (Nacions Unides), i fins i tot al Vaticà. “Reclamem vies legals i segures, i més competències i recursos per a la gestió de l’acollida de les persones refugiades”. “Aquest conveni”, ha subratllat Pérez, “respon a la voluntat de Barcelona de cooperar amb les entitats que sí que estan fent una tasca d’ajut a les persones refugiades”.





Paraules clau

drets humans/