Ada Colau presideix l’acte d’obertura de la Model a la ciutadania : Servei de Premsa

Ada Colau presideix l’acte d’obertura de la Model a la ciutadania

19/01/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge 21 de gener, a les 11:30 hores, tindrà lloc l’acte institucional d’obertura de la Model a la ciutadania. Estarà presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, acompanyada dels tinents d’alcaldia Gerardo Pisarello i Janet Sanz, el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, Sylvianne Dahan, i Xavier Riu, en representació de la plataforma Fem Nostre l’Espai de la Model. Durant el matí hi haurà actes festius i d’animació al carrer d’Entença per celebrar l’obertura de portes, i a les 11.30 tindrà lloc l’acte institucional dins el pati d’accés del mateix carrer. Serà una jornada especial dins del procés de recuperació d’aquest espai per al barri i la ciutat, ja que des del mateix diumenge a la tarda tots els ciutadans ja podran gaudir i visitar de manera indefinida unes instal·lacions que fins ara han estat tancades i que, d’una vegada per totes, s’ompliran de vida i activitats.

Un cop acabat l’acte institucional, les portes de la Model ja no es tancaran més per als veïns i veïnes. El pati interior de l’antic centre penitenciari serà de lliure accés i oferirà un nou espai verd al que s’hi podrà accedir aquest diumenge de 15 a 18h, i de dilluns a dissabte de 10 a 19h.

Portes obertes els divendres i dissabtes per visitar l’antiga presó

A més, les instal·lacions de l’antiga presó es podran visitar lliurement sense cap mena d’inscripció prèvia. Es podrà passejar per espais com el pati d’entrada, la paqueteria, el locutori, el centre del panòptic, les galeries 4 i 5 i el pati poliesportiu.

Tot i que no caldrà reservar places, les visites es faran cada 15 minuts i en grups d’un màxim de 30 persones. Els horaris seran de 15 a 18h els divendres, i de 10 a 18h els dissabtes, a més d’aquest mateix diumenge, dia 21 de gener, de 15 a 18h.

Per tant, el diumenge serà l’estrena d’una nova Model com a espai de dinamització social, cultural i comunitària a disposició dels veïnes i veïnes, entitats i propostes del barri de l’Esquerra de l’Eixample i de tota la ciutat.

Posteriorment, de cara a la primavera, a aquestes visites lliures conviuran amb visites guiades i visites les tematitzades, que permetran aprofundir en coneixements o continguts relacionats amb l’antic centre penitenciari o els diferents col·lectius que va acollir al llarg de la seva història.





Paraules clau

La Model/ model/