La Model ja ha obert les portes a la ciutadania : Servei de Premsa

La Model ja ha obert les portes a la ciutadania

21/01/2018

L’alcaldessa, els veïns i veïnes i les entitats de l’Esquerra de l’Eixample i memorialistes han celebrat un acte simbòlic per donar la benvinguda al recinte de l’antiga presó com a nou espai per a l’ús ciutadà, cívic i social

Des d’aquesta tarda, tots els ciutadans poden gaudir del pati interior del carrer d’Entença, on hi ha un nou espai d’estada, i poden visitar lliurement les instal·lacions

Es pot consultar aquí el dossier amb tota la informació de l’obertura de portes i properes activitats de la Model.

 

La Model ja ha obert les seves portes a la ciutadania. Aquest matí, l’alcaldessa, Ada Colau, els veïns i veïnes i les entitats de l’Esquerra de l’Eixample i memorialistes han celebrat un acte simbòlic per donar la benvinguda al recinte de l’antiga presó com a nou espai per a l’ús ciutadà, cívic i social.

 

 

 

L’alcalessa Ada Colau ha destacat que “avui és la ciutadania, que ha lluitat anys i anys, qui protagonitza el moment més important de recuperació de la Model”. “Aquesta ciutat sempre estarà en deute amb vosaltres, que heu aconseguit que aquest espai d’infàmia s’hagi convertit en un espai per a la ciutadania”, ha dit. L’alcaldessa ha tingut un record per a Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i també ha lloat “totes les persones que van lluitar pels drets i llibertats. Estem aqui per fer justícia i per dir que no oblidem. Seguirem lluitant per la veritat, la justícia i la reparació”.

La d’avui és una jornada especial dins del procés de recuperació d’aquest espai per al barri i la ciutat, ja que des d’aquesta mateixa tarda tots els ciutadans ja poden gaudir i visitar de manera indefinida unes instal·lacions que fins ara han estat tancades i que, d’una vegada per totes, s’ompliran de vida i activitats.

Durant el matí hi ha hagut actes festius i animació al carrer d’Entença per celebrar l’obertura de portes, i a les 11.30 hores ha tingut lloc un acte institucional dins al pati d’accés del mateix carrer. Ha estat presidit Ada Colau, acompanyada dels tinents d’alcaldia Gerardo Pisarello i Janet Sanz, el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, Sylvianne Dahan, i Xavier Riu, en representació de la plataforma Fem Nostre l’Espai de la Model.Compartiu aquest contingut