Afectacions a la mobilitat per la eDreams Mitja Marató : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat per la eDreams Mitja Marató

09/02/2018

El proper diumenge, 11 de febrer, tindrà lloc una nova edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona,  la cursa atlètica de poc més de 21 quilòmetres que transcorrerà per quatre districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Sants Montjuïc, Eixample i Sant Martí.

La cursa s’iniciarà a les 08:40 hores i està previst que l’hora màxima d’acabament siguin les 11:50 hores.

El recorregut serà el següent: Passeig Pujades (entre Roger de Flor i Wellington) – Passeig Pujades (tot) – Avinguda Marquès de l’Argentera (tota, excepte un carril costat mar de Pla de Palau a Passeig Picasso) – Pla de Palau (ambdós costats) – Passeig Isabel II (calçades muntanya i bus) – Passeig de Colom (calçades muntanya i bus) – Plaça Portal de la Pau (calçada muntanya) – Passeig Josep Carner (calçada muntanya) – Plaça de les Drassanes (tres carrils costat Besòs–muntanya) – Avinguda Paral·lel (calçada Besòs) – Entença – Gran Via de les Corts Catalanes (tota la calçada central fins a la Rambla Catalunya, tres carrils de la calçada mar, entre Rambla Catalunya i Passeig de Gràcia i tres carrils costat mar de la calçada central, entre Passeig de Gràcia i Bailèn) – Bailèn – Ronda Sant Pere (en sentit contrari a la circulació) – Avinguda Vilanova – Passeig Lluís Companys (calçada Besòs en sentit contrari a la circulació) – Buenaventura Muñoz – Pallars – Llacuna – Perú – Josep Pla – Gran Via de les Corts Catalanes (calçada superior costat mar) – Rambla Prim (calçada Llobregat) – Avinguda Diagonal (calçada muntanya gir de 180º a Espronceda) – Avinguda Diagonal (calçada mar) – Plaça Llevant (costat Llobregat – mar) – Passeig de Taulat (calçada muntanya, entre pl. Llevant i Josep Pla) – Josep Pla (en sentit contrari, deixant completament lliures 2 carrils del costat Besòs pel trànsit) – Passeig de Garcia Faria (entre Josep Pla i Selva de Mar deixant lliure un carril costat mar pel trànsit, i entre Selva de Mar i Jonquera ocupant tota la calçada) – Jonquera – Avinguda Litoral (en sentit contrari a la circulació) – Arquitecte Sert – Salvador Espriu – Plaça dels Voluntaris (dos carrils costat Besòs–muntanya) – Marina (calçada Besòs) – Passeig Pujades.

Durant el transcurs de la prova es veurà afectat tot el trànsit de superfície per on es desenvolupi la cursa. La Guàrdia Urbana efectuarà les corresponents desviacions de trànsit per tal de minimitzar l’impacte en la mobilitat de la ciutat. El trànsit s’anirà reobrint progressivament una vegada els participants vagin completant l’itinerari. Allà on estigui previst que els corredors ocupin tota la calçada no hi haurà circulació de vehicles.

A partir d’aquest vespre a les  22.00 hores i fins a les 12.00 hores del diumenge 11 de febrer, es prohibirà l’estacionament, a l’Avinguda Diagonal, de Josep Pla a Espronceda (calçada muntanya); Avinguda Diagonal, d’Espronceda a Provençals (calçada mar);  Avinguda Diagonal, de Provençals a Selva de Mar (calçada mar) inclòs motos a la vorera; Avinguda Diagonal, de Selva de Mar a Josep Pla (calçada mar); Passeig Garcia Faria, de Josep Ferrater i Móra a Jonquera (costat muntanya)

La prova també comportarà restriccions en l’estacionament de les vies afectades i de l’entorn des del dissabte 10 de febrer fins el diumenge 11 de febrer. A partir del diumenge s’hi sumaran la majoria dels carrers afectats per l’itinerari de la cursa.

L’Ajuntament senyalitzarà les prohibicions d’estacionament i l’organització informarà a equipaments i aparcaments públics i privats que resultin afectats pel pas de la prova. Els panells informatius també advertiran als conductors de la celebració de la prova.

Diverses línies d’autobús es veuran afectades entre les 8.30 i les 12:00 hores, aproximadament. Per aquesta raó, l’Ajuntament recomana l’ús del metro durant aquestes hores i en els desplaçaments a l’entorn dels carrers per on transcorrerà la cursa, especialment a la zona delimitada per la Gran Via i el front marítim. El metro garantirà la mobilitat per sota de la Gran Via i durant el pas de la cursa, diumenge al matí.

Es produiran afectacions a 37 línies de bus de TMB, que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupi la cursa: D20, H12, H14, H16, V11, V13, V15, V17, V21, V27, V29, V31, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 41, 45, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 66, 67, 92, 120, 121, 136 i 192.

Pel que fa al servei del Bicing, estaran fora de servei les següents estacions:

07 – Passeig Pujades, 1 (Jutjats)

08 – Passeig Pujades, 2

393 -c/ Llacuna, 86

147 – Rambla Prim, 79

118 – c/ Pujades, 1

157 – c/ Llull, 396

158 – Rambla Prim, 19

178 – Passeig de Garcia Fària, 85

09 – Avinguda del Marquès l’Argentera 17

14 – Avinguda del Marquès l’Argentera 19

Avinguda del Marquès de l’Argentera, 1

50 – Avinguda Paral·lel, 54

373 – Avinguda Paral·lel, 132

386 – Avinguda Paral·lel, 164

85 – Avinguda Paral·lel, 146 bis

79 – Plaça Universitat

151 -c/ Pallars, 186

143 -c/ Sancho de Ávila, 170 / llacuna

168 – Passeg del Taulat, 238

396 – c/ Joan Miró, 2-12Compartiu aquest contingut