Els Premis Ciutat de Barcelona reconeixen l’excel·lència cultural i científica : Servei de Premsa

Els Premis Ciutat de Barcelona reconeixen l’excel·lència cultural i científica

15/02/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquests dijous al Saló de Cent la cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona, que reconeixen anualment la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

La cerimònia ha estat presentada per la periodista Eva Arderius i ha comptat amb la direcció artística de Xavier Ricart, l’actuació del pianista Marco Mezquida i la il·luminació de Pep Bracons. En el decurs de l’acte també ha intervingut Ingrid Guardiola en representació del Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona.

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tingut paraules d’agraïment als premiats i premiades, a qui ha dit que la seva feina ens singularitza com a ciutat, i ens fa universals. “El vostre talent és el millor exemple que Barcelona, passi el que passi, no s’atura i no té por”, ha manifestat, en un discurs en què ha recordat els atemptats terroristes del passat 17 d’agost i la situació política que està vivint el país. “Els premis que avui lliurem són un dels millors exemples de l’empenta que disposa aquesta meravellosa ciutat”, ha afegit.

Colau també ha expressat el compromís de l’Ajuntament per continuar treballant amb el teixit de creadors per fer de Barcelona “una ciutat de cultura, de ciència i d’educació” i posar les condicions perquè “les persones que us dediqueu a la creació i a la innovació trobeu a Barcelona un espai ideal per desenvolupar els vostres projectes i que aquests reverteixin sobre el conjunt de la ciutat”. L’alcaldessa també ha convidat a tota la ciutadania a respectar i reconèixer la diversitat real que existeix com una font d’enriquiment mutu: “Entre tots, fem de Barcelona una ciutat on valgui la pena viure”, ha finalitzat.

Els premiats d’aquesta edició han estat:

Agustí Duran i Sanpere d’Història de Barcelona: Alessandro Ravotto.
Arquitectura i Urbanisme: Estudi Harquitectes.
Arts Visuals: Joan Morey.
Assaig, Ciències Socials i Humanitats: ‘Nova il·lustració radical’, de Marina Garcés.
Audiovisuals: Carla Simón per ‘Estiu 1993’.
Ciències Experimentals i Tecnologia: Hugues de Riedmatten.
Ciències de la Terra i Ambientals: John R.B. Palmer, Aitana Oltra i Frederic Bartumeus.
Ciències de la Vida: Pere Roca-Cusachs.
Circ: Fidelis Fortibus.
Cultura Popular i Tradicional: Associació de Festes de la Plaça Nova.
Dansa: Companyia Mal Pelo.
Disseny: ‘Hack the School’ de la Fundació Jaume Bofill.
Educació: Sindihogar / Sindillar.
Literatura Castellana: Juan Luis Ramos pel poemari ‘Con pájaros que ignoro’.
Literatura Catalana: Max Besora per ‘Aventures i desventures de l’insòlit i admirable Joan Orpí, conquistador i fundador de la Nova Catalunya’.
Mitjans de Comunicació: Revista 5W.
Música: Festival Mixtur.
Teatre: Imma Colomer.
Traducció en Llengua Catalana: Dolors Udina.





Paraules clau

Premis Ciutat de Barcelona/