Barcelona es posa a punt per al temporal de neu i demana prudència a la ciutadania : Servei de Premsa

Barcelona es posa a punt per al temporal de neu i demana prudència a la ciutadania

27/02/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, assegura que la ciutat està preparada davant la previsió de nevades en les properes hores, i demana evitar desplaçaments innecessaris i utilitzar el transport públic, especialment el metro

Descarregar tall d’àudio en català i en castellà

El comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ha assegurat aquest dimarts que Barcelona està preparada per al temporal de neu, i ha demanat prudència a la ciutadania davant una situació que ha qualificat d’excepcional. “És convenient evitar desplaçaments innecessaris i utilitzar el transport públic, especialment el metro, que serà el menys afectat”, ha dit.

Les previsions indiquen que des d’avui a les 18h fins demà al migdia pot nevar a qualsevol punt de la ciutat, per la qual cosa ha reclamat la “màxima prudència a tothom”. Pel que fa als centres educatius, ha dit que per ara es preveu que demà al matí obrin amb normalitat, i ha recomanat als pares i mares que s’informin demà mateix de cara a possibles canvis.

L’Ajuntament manté activat el Pla d’Actuació Municipal per Neu i Gel en fase d’alerta. En total, a Barcelona hi ha 105 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l’hivern – per a l’ús de veïns i particulars – i 655 tones emmagatzemades – per a l’ús dels professionals municipals-. Els contenidors de sal es troben a la zona alta de la ciutat (als districtes de Les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris), els barris de muntanya i els centres sanitaris. Cada contenidor té uns 700 kg de sal, i en total hi ha més de 72 tones de sal distribuïdes en indrets estratègics de la ciutat. Aquests contenidors estan a disposició dels veïns.

A més de la disponibilitat de sal per evitar l’acumulació de neu i glaç, el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel preveu la mobilització dels recursos de l’àrea d’Ecologia Urbana – Medi Ambient i Serveis Urbans:

Paral·lelament Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana estan preparats per activar-se en cas que sigui necessari i han reforçat els seus serveis.

També està activada l’Operació Fred en fase d’alerta, que suposa el reforç dels equips del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i la seva distribució per tota la ciutat, amb l’objectiu de detectar les persones que dormen al carrer i informar-les de la possibilitat d’allotjar-les en algun dels centres de la Xarxa d’Atenció per a Persones sense Llar (XAPSLL), acompanyant-les també fins al mateix centre. El dispositiu d’atenció es realitza conjuntament amb el Servei d’Intervenció Social (SIS) Medi Obert i la col·laboració de Creu Roja Barcelona.

En aquesta fase d’alerta l’Ajuntament habilita el Centre d’Estades Breus del CUESB, que disposa de 100 places per allotjar a tothom que ho necessiti. Aquestes 100 places se sumen a les 72 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE), que es va obrir el passat 29 de novembre amb motiu de l’activació de l’Operació Fred en fase preventiva. El CANE romandrà obert tot l’hivern i se suma a les més de 2.000 places d’allotjament diàries de què disposen Ajuntament i XAPSLL. De fet, aquest centre ja ha cobert enguany i fins a la nit passada un total de 5.996 estades nocturnes i el mateix nombre d’esmorzars, a banda d’altres serveis com 5.659 sopars, 4.446 dutxes, 3.768 serveis de consigna i 205 atencions d’infermeria, entre d’altres.

 

[wpba-attachment-list]





Paraules clau

medi ambient/ prevenció/ seguretat/