Operatiu policial conjunt per desmantellar diferents punts de venda de drogues al Raval : Servei de Premsa

Operatiu policial conjunt per desmantellar diferents punts de venda de drogues al Raval

15/03/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant el dispositiu s’han detingut a 9 persones com a presumtes autors d’un delicte contra la salut pública

Des de principis de l’any 2017 els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han realitzat 52 entrades i 79 detinguts al Raval

 

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat Territorial de Ciutat Vella han realitzat aquest matí diferents entrades i registres per un delicte contra la salut pública, en la vessant de tràfic de drogues, en del barri del Raval, al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Concretament s’han accedit a dos punts del carrer Paloma i a un del carrer Riera Alta.

Els agents han accedit a tres punts diferents de dos pisos del barri del Raval amb un dispositiu que ha finalitzat amb la detenció de 6 persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en l’àmbit del tràfic de substàncies estupefaents. A l’interior dels pisos, que s’ha comprovat que estaven habilitats pel consum i distribució de drogues, s’han decomissat 60 grams de cocaïna i heroïna.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra del Grup de Salut Pública de la Unitat d’Investigació de Ciutat Vella, juntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona de Ciutat Vella, van iniciar un dispositiu de vigilàncies i seguiments per tal de poder comprovar i recollir el màxim d’indicis per certificar que s’estava cometent tràfic de substàncies estupefaents en aquests punts.

Aquest dispositiu se suma al realitzat la tarda d’ahir en tres domicilis del barri del Raval, i on es van detenir a quatre persones.

Paral·lelament, la Unitat d’investigació de la Guàrdia Urbana de Barcelona també ha realitzat una entrada i registre en un domicili del Raval, situat en el carrer Arc de Sant Agustí, que ha finalitzat amb la detenció de 3 individus com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en l’àmbit del tràfic de substàncies estupefaents. A l’interior del domicili s’han decomissat 9.600 euros, més d’un quilogram de marihuana, 145 grams de cocaïna, 42 grams de metamfetamina, 48 pastilles d’èxtasi, 18 paperines de cocaïna, 13 paperines de metamfetamina, 24 grams de haixix i 2 balances de precisió.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han realitzat  52 entrades en pisos i locals en matèria de salut pública i 79 detencions en el barri del Raval, on hi mantindran els dispositius de seguretat i les investigacions obertes relatives al tràfic de substàncies estupefaents.

Els cossos de seguretat han reforçat les accions de prevenció i dissuasió amb increment de patrulles uniformades a la zona i les accions relacionals i de devolució de la informació al veïnat i al teixit associatiu. Finalment, també s’ha intensificat la pro activitat i relació amb jutjats per conscienciar de les problemàtiques associades, molèsties provocades i necessitat d’accelerar algunes investigacions.

 

Descarregar nota en format PDF

 

[pdfviewer width=”100%” height=”650px” beta=”true/false”]https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2018/03/2018_03_15OperatiuRaval.pdf[/pdfviewer]





Paraules clau

Ciutat Vella/ prevenció/ seguretat/