L’Ajuntament de Barcelona ha invertit 1’47 milions d’euros durant el 2017 en el programa “L’Esport Inclou” : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona ha invertit 1’47 milions d’euros durant el 2017 en el programa “L’Esport Inclou”

17/04/2018



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona va invertir l’any passat rop d’1’47 milions d’euros en el programa “L’Esport Inclou”, impulsat per l’Institut Barcelona Esports amb el suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat,  i el reconeixement dels agents del món universitari i de l’esport. El programa comparteix les polítiques genèriques que fan de la ciutat de Barcelona una ciutat capdavantera en polítiques d’inclusió i en la prestació de serveis a les persones amb discapacitat.

Així, aquesta inversió es va destinar als diferents programes i serveis: serveis d’auxiliar de vestidor i de monitor de suport docent, jornades formatives, “Aprèn a pedalar”, “Ja nedo a l’aigua”, “Autisme a l’aigua”, vela inclusiva, subvencions a projectes d’entitats i clubs i a adequacions de les instal·lacions. A més, gràcies a aquesta iniciativa, s’ha donat cobertura a més de 3.700 persones i s’han destinat 3.200 hores a serveis auxiliars i de suport.

Aquestes xifres han estat presentades aquest dimarts en la Comissió de Drets Socials per la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, que ha agraït a l’Institut Barcelona Esports (IBE) i l’Institut Municipal de Discapacitat (IMD) la seva tasca conjunta per fer de la pràctica esportiva a la ciutat un dret vinculat especialment a la salut de les persones amb diversitat funcional.

Carranza ha defensat “un canvia de paradigma” en la mirada de l’esport d’aquest govern. “No parlem només d’inclusió sinó de convivència. Parlem de que les instal·lacions esportives  permetin la convivència entre tot tipus de persones, sense tenir en compte les seves diferents capacitats”.

 

Fites destacades període 2015-2018

Entre les fites més destacables d’aquests darrers 3 anys han estat:

 

 Cap a una nova tarifació als CEMs

Entre els principals reptes en la recta final de mandat, destaca l’aposta per una nova tarifació ajustada  ala realitat de les persones amb discapacitat. Des de l’IBE es pretén definir tarifes específiques en els CEM per a les persones amb discapacitat posseïdores de targeta rosa. La iniciativa passaria per detectar el possible nombre de ciutadans i ciutadanes amb discapacitat de la ciutat que se’n podrien beneficiar, a partir d’un estudi realitzat per l’IMD, amb l’objectiu d’incorporar una tarifa específica l’any 2019 en els CEM per aquest col·lectiu de la població, prèvia aprovació en l’expedient de preus públics de l’any 2018. Aquest compromís va de la mà d’ampliar diferents programes que tenen l’aigua com a principal element de rehabilitació, com ara el “Viu l’Aigua”, al CEM Can Cuyàs, o l’AiguaGim inclusiu, al CEM Can Dragó.

Alguns nous reptes per als propers 4 anys són:





Paraules clau

esport/ esports/