Aquest Sant Jordi es superaran els 7 milions de roses venudes : Servei de Premsa

Aquest Sant Jordi es superaran els 7 milions de roses venudes

19/04/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els majoristes de Mercabarna es mostren optimistes respecte a les previsions: més de 7 milions de roses, un 20% més que l’any passat

Mercabarna-flor ha presentat avui les previsions de comercialització de roses per Sant Jordi, en un acte presidit pel regidor d’Empresa, Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i President de Mercabarna, Agustí Colom, acompanyat pel President de l’Associació d’Empresaris i Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle i el Director General de Mercabarna, Josep Tejedo.

El president de Mercabarna, Agustí Colom, ha afirmat que Mercabarna-flor espera vendre 1,2 milions de roses més que la campanya de l’any passat, en la qual se’n van comercialitzar uns 6 milions. Colom ha destacat que, “el principal motiu per a la bona previsió de vendes es deu al fet que la Diada sigui un dia laborable, ja que la demanda de roses augmenta en general i s’incrementa significativament la d’empreses i associacions respecte a dies festius”. En els últims anys també s’ha detectat un augment important en l’adquisició de roses per part del sector de l’hostaleria i la restauració. Aquests factors, juntament amb la progressiva recuperació econòmica que s’està experimentant en alguns sectors, explica aquest increment de la previsió de venda.

Els majoristes han detectat també un augment important dels encàrrecs de la rosa de color groc. Es calcula que del total de roses venudes aquest any, un 10% seran roses grogues, mentre que altres anys, el pes de la rosa groga podia estar entre el 2% i el 3%. Segons els especialistes en flor, la tendència d’enguany respecte a la rosa groga és que se sumi a la compra de la rosa vermella.

Mercabarna-flor té previst comercialitzar un terç del total de roses venudes a Catalunya, és a dir, quasi 2,5 milions d’unitats.

El president de Mercabarna, Agustí Colom, ha apuntat que “Sant Jordi és un dels esdeveniments més importants per al sector floral català, una diada en la qual es venen el 30% del total de les roses que es comercialitzen a Catalunya durant l’any”.

 

Tendències en embolcalls

Es consolida la tendència d’embolcalls ecològics iniciada en les darreres temporades. En aquest sentit, es redueixen els plàstics i les cel·lofanes i es consoliden les paperines de cartró, els papers reforçats, la fusta i els suports de ferro.

En aquesta Diada també es confirma l’augment de vendes respecte als anys anteriors d’arranjaments i complements de color groc que podríem xifrar entre un 15 i un 30% del total comercialitzat al mercat, especialment en cintes i embolcalls.

 

Es mantenen preus

Segons ha explicat el President de l’Associació d’Empresaris i Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle, els preus del majorista són molt similars als de l’any passat, degut a la bona disponibilitat de la rosa d’Equador i de Colòmbia.

Batlle ha recordat que “per assegurar-se una rosa de bona qualitat i llarga durada, és aconsellable que s’adquireixi als professionals de les floristeries”.

 

Varietats més venudes

La varietat Freedom, serà la protagonista absoluta d’aquesta Diada, acaparant el 80% de les vendes i es consolida com a rosa preferida tant pels professionals com pels compradors. La segona rosa més venuda és la Red Naomi, procedent d’Holanda, que suposarà un 15% del total de roses.

Miquel Batlle ha assegurat que “el protagonisme absolut de la Diada de Sant Jordi el continuarà tenint la tradicional rosa vermella amb un 85% sobre el total de roses comercialitzades”, però, ha explicat que aquest Sant Jordi també es vendran més roses de color groc, es preveu que la rosa groga obtingui un 10% del total de vendes

Per satisfer aquesta demanda de roses de color groc, atès el baix nombre de productors locals de rosa d’aquest color, les varietats que es vendran seran procedents de Colòmbia, d’Holanda i d’Equador.

 

Principals orígens de les roses

Batlle ha explicat que el 95% de la rosa venuda des de Mercabarna-flor és d’importació, procedent de Colòmbia, Equador i Holanda, mentre que el 5% és de producció nacional.





Paraules clau

comerç/ sant jordi 2018/