El Mercat de Sant Antoni celebra la seva inauguració : Servei de Premsa

El Mercat de Sant Antoni celebra la seva inauguració

26/05/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant tot el cap de setmana, una trentena d’entitats i associacions del barri de Sant Antoni protagonitzen la festa d’inauguració del nou mercat a les quatre places que s’han guanyat com a espai públic per als veïns i veïnes al voltant del mercat

El Mercat de Sant Antoni ha celebrat avui la inauguració del seu mercat, amb una festa en la qual diferents entitats del barri han organitzat activitats, tallers i conferències per a tot tipus de públic.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha remarcat que “des que s’ha obert s’ha demostrat que no ha perdut ni una mica de la seva ànima de mercat de barri. El barri estava esperant més que ningú fer-se seu el seu mercat, i s’ha omplert de vida des del.primer moment que s’ha obert. S’ha d’agrair a veïns, veïnes i comerciants que han tingut una grandíssima paciència fins que s’ha pogut obrir el mercat, ha estat una obra llarguíssima que ha durat tres mandats. S’ha d’agrair també els tècnics i polítics municipals, però sobretot els veïns i veïnes per la seva paciència”.

 

 

 

 

Després de 9 anys d’obres, el nou mercat va obrir el dia 23 de maig amb una assistència de 60.000 visitants i amb 226 establiments de cara al públic D’aquests, 52 corresponen al mercat de producte fresc (alimentació), 95 als encants (no alimentari) i 78 al dominical de llibre. El Mercat també compta amb un establiment d’autoservei i un establiment d’oferta no alimentària.

La rehabilitació ha inclòs el projecte de remodelació de l’antic baluard de Sant Antoni, que formava part de la muralla que separava l’antiga ciutat del nou Eixample, i que es pot visitar a la -1.

A banda, s’ha construït un pàrquing públic de 400 places que donarà servei al barri i un espai d’infraestructura logística per als paradistes. Les obres el Mercat també han incorporat en la construcció com el sistema de climatització aprofitant les aigües freàtiques, l’estabilització de les restes arqueològiques trobades o la rehabilitació de l’estructura de l’edifici d’Antoni Rovira i Trias.

______________________________

Material relacionat: Declaracions d’Ada Colau, aldessa de Barcelona

> VÍDEO: Descarregar arxiu alta qualitat

> ÀUDIO: Descarregar arxiu alta qualitat

______________________________





Paraules clau

comerç/ Eixample/ mercat/