Pisarello inaugura a Barcelona una trobada europea que connecta empreses de fotònica i inversors : Servei de Premsa

Pisarello inaugura a Barcelona una trobada europea que connecta empreses de fotònica i inversors

29/05/2018

El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, ha participat avui a l’obertura del 4t European Photonics Venture Forum, la trobada de les empreses emergents i en creixement del sector fotònic, que enguany té lloc a Barcelona fins al 30 de maig.

El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, ha participat avui a l’obertura del 4t European Photonics Venture Forum, la trobada de les empreses emergents i en creixement del sector fotònic, que enguany té lloc a Barcelona fins al 30 de maig.

Pisarello ha destacat que “aquest esdeveniment persegueix posar en valor el ric teixit universitari, de centres d’investigació i de talent científic i investigador en general d’una Barcelona que vol potenciar-se com a gran hub de ciència a nivell internacional”. Pisarello ha recordat que l’Ajuntament treballa en un pla de ciència per a la ciutat i dona suport a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) a través d’un conveni específic i compartint  espai de desenvolupament i emprenedoria amb la presència de Barcelona Activa en el parc tecnològic.

 

 

La 4a edició de l’European Photonics Venture Forum aplega les millors companyies en creixement del sector fotònic, així com les empreses emergents dins d’aquest sector. Aquest fòrum té com a objectiu principal facilitar el contacte entre els emprenedors d’alta tecnologia en temes de fotònica amb inversors interessats en aquest camp. Busca obrir el sector fotònic i crear canals per finançar empreses de fotònica d’alt potencial, a més de convertir la fotònica en un pilar dels plans de desenvolupament regionals locals, que reflecteixin l’estratègia europea, i impulsant així més finançament i suport cap aquest sector.

A l’acte també hi ha participat el director de l’ICFO, Lluis Torner, a més del secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, Arcadi Navarro, i representants dels hubs europeus Photonics 21, Energetiq Technology i Tech Tour, entre altres.

L’European Photonics Venture Forum és un esdeveniment anual que en cada ocasió es celebra en una ciutat diferent i en col·laboració amb les activitats dels clústers fotònics líders a Europa i amb el recolzament de la Unió Europea, com són l’ICFO, a Castelldefels, Barcelona; ACTphast,  Access Center for Photonics Innovation Solutions And Technology Support; Photonics 21; ECOP, European Centres for Outreach in Photonics; SECPhO, Light Technologies Cluster; i EPIC, European Photonics Industry Consortium.

Les edicions anteriors es van celebrar a Roma (2015), Eindhoven (2016) i Dublín (2017).

El programa inclou taules rodones, coaching i sessions de presentació, i oportunitats de networking durant els dos dies de l’esdeveniment.Compartiu aquest contingut